Je bekijkt nu Werkstudentje ziet Soa test van dispuutgenoot?!

Werkstudentje ziet Soa test van dispuutgenoot?!

Gisteravond schrok ik mij een hoedje toen ik naar Nieuwsuur keek. De medewerkers van een extern Callcentre die de afspraken voor de Covid-19 testen inplant konden aldus Nieuwsuur al je GGD dossiers inzien.

Nou heb ik een groot vertrouwen in de Media, met name de Publieke omroep. Ik belde dus bezorgd naar de GGD Flevoland. Ik heb daar een dossier, niet omtrent Soa’s ofzo maar iets anders.

De medewerker van de infectiebestrijding zei dat zij alleen de infecties kon inzien. Dat de Werkstudent zonder medische scholing dan nog steeds bij medische gegevens over bijvoorbeeld een Soa kon was nog reƫel. Er is een terugbel verzoek genoteerd.

Binnen 10 minuten werd ik terug gebeld. De boodschap was zeer geruststellend. Het systeem waarin de afspraken worden gemaakt staan alleen NAW gegevens, telefoonnummer, geboortedatum en voor de ultieme check het BSN. Het is alleen een agenda met adresboek waar de medewerkers in kunnen. Medewerkers van het externe Callcentre van de Belastingdienst kunnen meer zien dan de medewerkers van de GGD callcentres.

Geen paniek dus. je Soa of crisis opname staat niet in het systeem dat je buurkind kan inzien als je die spreekt voor een Covid-19 test.