Je bekijkt nu Zo heet moet je de kleding en mondkapjes wassen om Corona Covid-19 te killen

Zo heet moet je de kleding en mondkapjes wassen om Corona Covid-19 te killen

Omdat ik wilde weten hoe heet je moet wassen voordat Covid-19 dood is heb ik gegoogled. Niet van het staat op internet maar uren zoekwerk. En ja, het is echt erg dat iemand die meestal vrij snel vind wat ik nodig heb 5 uur bijna non-stop heb moeten Googlen.

Oude berichten bovenaan

Bovenaan Google staan veel berichten van Volkskrant, Parool en Margriet met tips om op 60 graden te wassen. Het zijn zondermeer betrouwbare media maar die artikelen zijn van de periode februari tot ongeveer 22 maart. Covid-19 is een nieuw virus. Er wordt nog volop onderzoek naar gedaan. Het eerste actuele artikel dat ik tegen kwam was van een Belgische lifestyle site. Opzich kan dit natuurlijk waar zijn. en later kwam ik erachter dat het artikel inderdaad klopt.

In de krochten van Google

Na 30 verschillende zoektermen kwam ik eindelijk op de website van het RIVM uit. Welke zoekterm ik invulde? Werkelijk geen idee meer. Zo’n verdiepingsvoorstel van de zoekmachine. Maar goed, je hoeft van je hoodie gelukkig geen naveltruitje met seksie uitstraling meer te maken. Goedkope truien van Primark zou ik even niet kopen want de tijd dat je hem kan gebruiken wordt gehalveerd van 2 X naar 1X.

Je moet namelijk je kleding en al het andere op 40 graden Celsius wassen. Warmer mag ook, maar dat doe je natuurlijk alleen als je de blitz wil maken met je nieuwe oude naveltruitje.

De makkelijk te lezen brief voor mensen die samen wonen met een Covid-19 patiƫnt vind je op: https://lci.rivm.nl/covid-19-huisgenoten

Er staan meer tips

Er staan meer tips in de brief. Zo kun je het beste de deurkrukken, licht, WC en kraan en alle andere knoppen schoonmaken met dunne bleek. In een andere kamer zijn dan de zieke, ramen open de afwas apart doen. De was trouwens ook apart verzamelen en wassen (dus op 40 graden).

Vergeet niet je smartphone, tablet, laptop en afstandsbedingen schoon te maken. Schermpjes zou ik niet met bleek doen. Koop online bij MediaMarkt of CoolBlue even een flesje beeldscherm reiniger, of maak het zelf. (wel de ingrediƫnten laten bezorgen. Jij zit nu in Quarantaine.

Zet zo nu en dan, minimaal een half uur per dag in iedere kamer een raam open.

En bel vooral het RIVM als je vragen hebt via 0800 1351 Kost je geen beltegoed. bereikbaar vanaf 8 tot 20 uur (van acht uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds)

Ik hoop dat je alleen wat hebt aan de tip over het wassen van je mondkapje of de trui waar je in geniest of gehoest hebt.