Je bekijkt nu MondKAPPEN-NOUW

MondKAPPEN-NOUW

Hebben mondkapje zin? 6 maanden geleden zei het RIVM van niet. Maar opeens moest je ze op in de Bus, trein, tram, metro of op de veerboot.

Theorie hoe het werkt

Als je praat komen er hele kleine druppeltjes vocht uit je mond. Maurice de Hond noemde dit Airosolen. Dit is namelijk zoals het heet.

Mondkapjes houden deze druppeltjes deels tegen, in theorie remmen ze ook de nog kleinere druppeltjes wat af.

Maak het mondkapje niet nat

Zorg er dus voor dat het droog blijft tussen bijvoorbeeld het opzetten en het de supermarkt of stadhuis in lopen.

Anders krijg je hetzelfde als wanneer je een Nespresso cups meteen na het koffie zetten in de vuilniszak gooit, het gaat lekken.

Voorkom kruisbesmetting

Kruisbesmetting wil zeggen dat je bijvoorbeeld rauwe kip in een schaaltje, het bakt maar daarna de appel stukjes voor door de yoghurt er in legt (zonder tussentijds af te wassen).

Dus als je het mondkapje tussen het lopen van de supermarkt naar de drogist even afdoet, of in het Stadhuis om je te legitimeren dan kun je hem het beste bij de elastiekjes pakken en daarmee achter je oren weghalen.

Je handen kunnen Covid-19 besmet zijn van het Touchscreen in de hal

Gemeente

Raak het mondkapje dus niet aan met je handen. Ontsmet ze voordat je het kapje aanraakt, en leg het niet op de balie of op een tafeltje in de school / werk kantine.

Houd zoiezo altijd de binnenkant schoon, deze komt namelijk op je mond. Zit daar het virus op, dan kun je er vanuit gaan dat jij zelf ziek wordt.

Leg je Mondkapje niet op een tafeltje of andere mogelijk besmette plek

Arts Micro bioloog Elisabeth TweeSteden ziekenhuis

desinfecteer – of beter was je handen met water en zeep voordat je iets met het mondkapje doet. Ik vergeet het trouwens ook telkens hoor.

Een mondkapje kan 4 uren veilig worden gebruikt. Bij op, af zetten enzovoort zorg je voor schone handen.

Houdt schone en vieze mondkapjes apart van elkaar

Rijksoverheid

Ik wil een nieuwe Lock-Down graag voorkomen, en ben bang dat Viruswaanzinnigen als Willem Engel Lucifer en Lange FvD Frans de regering zullen dwingen tot een Lock-Down Italiaanse stijl. Niet naar buiten, hoge boetes van duiz€nd€n €uro’s als je dat toch doet.

Help de Lock-Down voorkomen #IkdoeMee

Wouter