Dit is waarom Mark Rutte onbetrouwbaar is tijdens de Covid-19 crisis

Mark Rutte is een zeer onbetrouwbaar leider tijdens deze Covid-19 Crisis. Niet omdat het Virus een Hoax zou zijn, ook niet dat de maatregelen vrijheidsbeperkend zijn.

Mark Rutte kondigde in maart aan dat de maatregelen voor 3 weken zouden zijn, vervolgens tot september en daarna weer voor onbepaalde tijd.

Geen wonder dus dat ik er niks van geloof dat de tweede “Slimme” Lock-Down slechts 2 weken duurt. In het voorjaar duurde de eerste “slimme” Lock-Down immers ook ruim 2 maanden. En we zijn al 9 maanden mee bezig met dat rot virus bezig. Ja het is een virus. Maar de Regering liegt stelselmatig over de duur en de impact.

Toch sta ik nog steeds achter deze Blog:

Ondernemers met een tot de Covid-19 Crisis winstgevende zaak zouden gecompenseerd worden. Maar alleen het Technisch failliete KLM-AirFrance is gered van onmiddellijk faillissement. Die klap komt dus nog.

Terwijl er bij het tot Q1 2020 winstgevende Swissport (Nederland) al de zoveelste bijltjesdag is aangekondigd waardoor straks de helft van het personeel ontslagen is. Nu staat de teller op 300 van de op 1 maart 800 medewerkers die zijn ontslagen. In Q1 2021 worden er nog eens 100 ervaren medewerkers ontslagen.

De maatregelen zijn echt nodig, maar de communicatie moet echt beter.

Wouter

Wat voor voorbeeld is het gestuntel met termijnen van Mark “met de deuren slaan” Rutte en Hugo “de Kletsmajoor” de Jonge voor “hardwerkende” ondernemers. Het gestuntel met termijnen is eigenlijk hetzelfde als een dubieuze automonteur zegt:

Je autootje is morgen klaar mevrouwtje

Dubieuze automonteur

Maar als je na 3 dagen belt of je auto al klaar is het volgende zegt:

Nog 1 weekje, dan is die weer helemaal tippie toppie in orde mevrouwtje

Dezelfde dubieuze automonteur

En 2 weken later weer een smoesje en zo maar door tot je je auto bij de Supermarkt of het Woonwarenhuis op de parkeerplaats ziet staan. En natuurlijk weet ik ook wel dat de Automonteur het echt zo bedoeld en Rutte niet. Maar het voelt wel zo. En het gevoel maakt het onbegrijpelijk dat de VVD, de Partij van Mark Rutte op het record uit 2012 van 41 zetels staat in de peilingen.

Asperger

Als je Rutte ziet dan denk je: Dat is een Asperger. Die zijn lekker duidelijk. Maar Mark denkt niet door wat het betekend als het niet klopt wat hij verteld. En dat moet anders. KLM-AirFrance geven we geen tweede steun pakket. Dit geld gebruiken we om bedrijven mét toekomst perspectief te helpen.

Redt Nederland

Kijk eens hoeveel bedrijven je kan redden met €4,3 miljard. Kijk eens hoeveel Theaters, Pretparken, Dierentuinen, Musea en Horeca je kan redden met dit geld. Natuurlijk is het maar een druppel op de gloeiende plaat. Maar het bedrag is ook bij KLM-AirFrance een druppel op de Gloeiende plaat. Keuzes maken waar wij als Nederlanders wat aan hebben, dat lijkt mij logisch. Maar Rutte kiest voor de multinationals.

My name is Bond, James Bond

Hoeveel mensen ken jij die graag de nieuwe Bond007 Film willen zien? En hoeveel die ooit met KLM hebben gevlogen? Weeg dat eens tegen elkaar op. Inderdaad! Meer mensen kijken uit naar James Bond. Dan geef ik die subsidie liever aan de filmtheaters en producenten dan aan een technisch failliet luchtvaartbedrijf. Jij gaat toch ook geen geld lenen aan die vriend die morgen de schuldsanering in gaat?

Er werd in het voorjaar gezegd dat de Steun maatregelen geen manier mag zijn om faillissementen van technisch failliete bedrijven uit te stellen. Dat doet de Regering nu wel. Bij monde van Wopke Hoekstra nog wel, de Minister die ons belastinggeld goed moet besteden. Dus niet in een bodemloze put storten.