Je bekijkt nu GEEN Webshop GEEN Steun

GEEN Webshop GEEN Steun

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Covid-19

Rutte heeft afgelopen maandag de maatregelen uit mijn vorige Blog afgekondigd. Tijd voor een nieuwe. Blijkbaar leest Mark ze ook:

Sinds gisteren zijn alle fysieke non-food winkels gesloten. Ik zie veel zurigheid onder bepaalde socialistische groepen. Zo zouden Slijterijen per direct dicht moeten, snoepwinkels en ga zo maar door. Dat de Slijterijen en snoepwinkels gesloten moeten worden ben het absoluut mee oneens. Zeker met Kerst in aantocht.

Het leven moet leuk blijven. Snoep helpt hier zeker bij. Voor alcohol is dat bij mij niet het geval, maar er zijn veel mensen die een Jenever of Whiskey heel belangrijk vinden. Zeker met Kerst en Oud & Nieuw in aantocht kopen mensen vaak een iets luxere gedistilleerde drank dan de andere 11 maanden. Verder vind ik het sluiten van de slijterijen gewoonweg te gevaarlijk. Gewoonte drinkers waar het gebruik geen effect heeft op het maatschappelijk functioneren houden graag vast aan hun dagelijkse

Drooglegging VS

Begin vorige eeuw besloot de regering van de VS om het drinken en verkopen van Alcoholhoudende dranken volledig te verbieden. Mensen gingen maar zelf aanklooien. Met alle gevolgen van dien. Methanol in plaats van Ethanol kwam in de huisgemaakte Whiskey. Methanol is giftig. Methanol zit bijvoorbeeld in Spiritus. Spiritus moet wettelijk giftig zijn om te voorkomen dat mensen het gaan consumeren.

Webwinkel en steun?

In Nederland werd in 2019 18 % van alle aankopen via Internet gedaan. Dat is dus een klein deel. Internet handel is dus nog lang niet volwassen. Het argument dat Internet voor faillissementen zorgden was tot gisteren dus totale onzin. Bol.com heeft overigens wel zo’n 30 % van de online markt in handen.

Maar ook in een Markt qua ontwikkeling vergelijkbaar met een kleuter moet je investeren. We investeren ook in onze kinderen. Ook in Kleuters, met school, sport, clubs en speelgoed. Daarom pleit ik ervoor dat formules die geen webwinkel hebben én een gemiddelde omzet van > €1 miljoen per jaar bij alle bij de KVK geregistreerde locaties (franchise én filiaal) en geen webshop hebben maximaal 50% van het omzet verlies krijgen als steun.

Zijn we eindelijk van die vervloekte Action af. Webwinkels met een webshop die nog te weinig productie heeft voor goede prijsafspraken met de post- / pakket- / varchtdienst moeten hier wel steun voor krijgen. De goede intenties zijn er namelijk wel, mits minimaal 1 jaar geleden geregistreerd bij de KVK en minimaal Ideal en PayPal als betaalmethoden.

Bricks & Click shops moeten ook steun krijgen mochten ze om hun om hun omzet op pijl te houden, iets willen of moeten doen met hun minimum order waarde, of bedrag voor gratis verzending? Dan moeten ze ook gecompenseerd worden.

Redden wat nodig, kapot laten gaan wat moet

Dat Action de meest zinloze winkel uit de Nederlandse winkelstraat is staat buiten kijf. Bijna alles, tot aan gereedschap toe is 1 X te gebruiken. Natuurlijk heb ik ook wel wat gereedschap en onderzetters van Action. Maar dat is puur omdat ik niet zoveel klus, voor die paar X dat ik het nodig heb is het de goedkoopste. Maar kapot mag en moet de Action.

Wibra redt nu je bedrijf!

Wibra heeft een Groothandel voor hun trots, de Dasty schoonmaak middelen. Wibra kan dus steun krijgen voor het omzet verlies voor de Dasty omzet die ze missen. Wibra zit natuurlijk wel in een lastig pakket. Waar branchegenoot Zeeman de Omzet zag groeien dat afgelopen jaren kromp die van Wibra. Er wordt gekeken naar de afgelopen jaren. En dat net nu de omzet dankzij Covid-19 en Dasty (GOUDEN combi) op sommige dagen maar liefst 40 % hoger lag dan vorig jaar is het een zure tijd.. En dan nog het faillissement van de Belgische Wibra winkels.

Voor Wibra heb ik de tip om hun webshop ook open te stellen voor particulieren en daar dan ook andere Wibra dingen te verkopen. Denk aan Winter accesoires, sportkleding en fiets en auto accessoires en onderdelen. Doe maar al je schoonmaak spullen in de webshop. Dus ook huishoudhandschoenen, doekjes en sponsjes en meer.

Na HEMA, Wibra en Action moet ook Kruidvat dicht

HEMA, Wibra en Action sluiten morgen hun winkels. HEMA wilde graag haar beroemde rookworst blijven verkopen. Maar ze waren om met onze Koningin te spreken “een beetje dom”. Ze hadden gewoon de zaterdag buiten-koeling in de deuropening moeten zetten om daar de rookworsten in te leggen. Een paar pakken koffie, snoep en ander eten leg je mooi uitgestald achter de koeling. Dan was er werkelijk geen enkel probleem.

Ik betwijfel of Kruidvat wel 70 % drogisterij en food in de winkel heft staan. Zoiezo hebben de kruidvat winkels een probleem met Covid-19 veilig winkelen mogelijk maken. De paden zijn zo krap, tijdens de Eerste Lock-Down mocht je niemand inhalen. Toch gingen mensen fun-shoppen. Dicht dus!!!!

Lock-Down Datalet

Gisteren kreeg ik een e-mail van Bristol dan mijn bestelling (die ik allang in huis heb) Op afspraak kan ophalen in de winkel of gratis thuis kan laten bezorgen. Maar ook zij waren een beetje dom.

Bijna 400 mensen in de CC

Wouter

Ik hoop op een mega boete. Meerdere mensen hebben namelijk reply-2-all gedaan. Daardoor staan de bijna 400 e-mailadressen nu bij deze mensen in hun adresboek. Omdat ik ook in de CC stond ben ik daar allerminst gelukkig mee.

Zojuist kreeg ik een e-mail dat de bestelling zoiezo thuis geleverd wordt, weer 393 mensen in de CC.

Gebruik ook in tijden van paniek nieuwsbrief software voor je bulkmailings

Persoonlijk vind ik de kans op zo’n jaren ’90 fout zoal Bristol gisteren maakte te groot. Daarom adviseer ik altijd om Nieuwsbrief software te gebruiken voor het zenden van de bulk-e-mail. Op deze manier voorkom je ook dat je eigen e-mail server op een Black-list komt en dat mensen dus ook hun antwoord van de support niet meer binnen krijgen. Bristol mag van mij failliet. Ondanks ze een webshop hebben. Totaal niet professioneel. Wel voor het faillissement het Datalek melden.