Je bekijkt nu Covid-19 Zorgbonus, vooral een wassen neus

Covid-19 Zorgbonus, vooral een wassen neus

Gisteren kreeg ik van de SVB een brief waarin stond dat ik een Covid-19 zorgbonus aan kan vragen voor mijn zorgverleners. Ik dacht net, ik ga hem meteen aanvragen, straks is de pot leeg.

Wat blijkt: De zorgbonus kan niet worden aangevraagd wanneer je zorgverlener een familielid is. Terwijl mijn PGB-Zorgverlenders tijdens de eerste Lock-Down ook de zorg van de bulkaanbieder leverde. De bulkaanbieder kwam niet, ik kon 5X 10 minuten bellen maar de bulkaanbieder cashte wel even ruim €900 per maand.

Terwijl mijn PGB-Zorgverleners de zorg leverde, destijds al 1,5 jaar, die de Bulkaanbieder had moeten leveren.

U kunt helaas geen PGB-zorgbonus aanvragen voor een partner of familielid. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) besloten.

SVB.nl/PGB

Iedereen of niemand de bonus

Nu heb ik van zorgverleners van mijn Bulkaanbieder begrepen dat zij wel de zorgbonus kregen, terwijl er geen zorg werd geleverd. Mijn PGB-Zorgverleners die de zorgtaken die de bulkaanbieder niet leverde, maar wel declareerde, overnam kan ik niet eens de extra gewerkte uren uitbetalen.

Dit omdat de Gemeente Almere de grote instellingen, waar gemiddeld 30 % van de declaraties niet rechtmatig is, op de ogen geloofd en PGB budgethouders, Slechts 0,5 % onrechtmatig gedeclareerd, wantrouwt tot op het bot. Mijn Bulkaanbieder klakkeloos geld, en mijn PGB-Zorgverleners niet!

Ik stel voor dat er alsnog een onderzoek wordt gestart of alle bulkaanbieders wel degelijk de zorgplicht zijn nagekomen.

Natuurlijk kunnen de individuele zorgverleners er niks aan doen dat zij geen zorg mochten leveren, Daarom moeten de bestuurders en managers de onterecht uitbetaalde bonus uit eigen zak terug betalen indien de bulkaanbieder het leveren van zorg verbood.

Verkoop de huizen van de managers

De huizen van de bestuurders en de managers van de frauderende bulkaanbieders moeten per opbod worden verkocht, en loonbeslag zonder mogelijkheid tot WSNP. Want zo werkt het bij fraude.