Winkelen op afspraak: Houden zo!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Covid-19

Vandaag was de Persco van Mark & Hugo, inderdaad zoals Spoiler van der Wulp en Joost verklapings in hun Podcast voorspelde komen er in de week van de verkiezingen met versoepelingen.

Zwemles en buiten sporten

Mark & Hugo zien eindelijk in dat Zwemles school is en geen vrijetijd. Buiten mag je vanaf 17 maart met z’n vieren sporten.

Winkelen

Sinds een week mag je de fysieke winkel weer bezoeken. Op dit moment 2 bezoekers per verdieping, ongeacht of het een grote winkel is of een kleintje.

Gelukkig wordt het aantal klanten vanaf volgende week bepaald op de grootte van de winkel.

Het is natuurlijk absurd dat in een Bever of HEMA met vrijwel altijd flinke winkels minder klanten mogen dan in een Etos. Daarbij vind ik winkels als HEMA, Bever en Blokker er schoner uitzien dan de gemiddelde Kruitvat of Budget Supermarkt, bij deze niet essentiële winkels voel ik mij ook veiliger van bij de Meukdrogist.

Gelijke monnicke gelijke kappe

Alle winkels moeten wat mij betreft aan dezelfde regels voldoen. Ik stel voor 1 klant per 30 M2 netto winkel oppervlak.

Mantelzorgers en zorgverlers kunnen een indicatie aanvragen zodat ze met een zorgvrager mee de winkel in mogen.

Kinderen jonger dan 10 mogen met hun ouder/verzorger de winkel in.

De rest gaat alleen.

Winkeltijd voor mondkap weigeraars

Weigeraars die geen mondkapje willen dragen of beweren het niet te kunnen mogen tussen 6 en 7 ‘s ochtends bij 1 supermarkt per Gemeente boodschappen doen. De klanten betalen €30 intree om de medewerkers die besmet raken te compenseren. Als niet ieder slachtoffers €1000 kan krijgen dan gaat de intree met terugwerkende omhoog. Een betalingsregeling moet mogelijk zijn.

Kwetsbare mensen hebben het alleenrecht tussen 10 en 14 uur. Iedereen die een mondkapje wil dragen mag van 14:30 uur tot 19:50 uur. Om 20 uur sluiten de winkels.

Waarom op afspraak?

Dan kun je van te voren doorgeven wat je wil kopen of bekijken. Door de tijdsdruk doen mensen minder impuls aankopen. Eindelijk!

Click & Collect moet wat mij betreft verplicht mogelijk worden, evenals Bel&Bestel

Op de bonnevoix naar een winkel? Het is onnodig

Wouter