Je bekijkt nu Waarom we vooral wel moeten doorgaan met AstraZenica en ons vooral niet aan Spoetnik V moeten wagen
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Waarom we vooral wel moeten doorgaan met AstraZenica en ons vooral niet aan Spoetnik V moeten wagen

Weten jullie nog de Olympische winterspelen in Sotsji, 2014? Ik wel. Na deze voor Nederland zeer succesvolle spelen kwam er een schandaal naar voren wat zijn weerga niet kent.

Staatsdoping

De Russische overheid speelde een spel met de rest van de wereld. Maanden voor de Spelen in Sotsji werden er al van alle Russische deelnemers urine en bloedmonsters afgenomen. De monsters die tijdens de Spelen werden verzameld werden’s nachts stiekem omgewisseld via een James Bond achtig luikje in het lab. Het was net zou fout als spectaculair.

Schorsing

De meeste Russische sporters zijn dan ook voor jaren geschorst. Terecht.

Rusland draait de gaskraan dicht

De winter van 2015-16 was koud in Europa. Oekraïne wilde graag democratie en daarom een handelsverdrag met de EU sluiten.

Rusland draaide de gaskraan dicht zoals ze vaker deden als het onrustig was in Oekraïne. Met als gevolg dat landen die aangesloten waren op de Pijpleiding die door Oekraïne loopt opeens ander gas moesten regelen.

Rusland beweerde dat Oekraïne de rekening niet had betaald. Terwijl mijn buren ook niet worden afgesloten als ik mijn gasrekening niet betaald heb.

We hebben een buitengewoon goed vaccin

In Nederland hebben we 10 miljoen doses AstraZenica gekocht. Een geweldig vaccin:

  • Werking tegen milde klachten 75%
  • Bijna 100% werking tegen ernstig ziek worden
  • Covid-19: 117 doden per 100.000 over gehele bevolking
  • AstraZenica 9 doden op 4 miljoen vaccinaties in Duitsland
Image by Arek Socha from Pixabay

Vaccin van de Duivel 😈

Er is onrust over AstraZenica. Wat mij betreft onterecht, maar waarschijnlijk wordt aankomende woensdag 7 april meer duidelijk. Uiterlijk vrijdag de 9de.

Door het Dopingschandaal in Rusland, en te pas en te onpas dichtdraaien van de gaskraan, zelfs in koude winters, heb ik geen vertrouwen meer in de Russische overheid. De Overschijt zou je het team van Poetin kunnen noemen.

Veilig en werkzaam?

Na het Dopingschandaal vraag ik mij af wat een rapport van de Russische overheid eigenlijk waard is. In bijvoorbeeld Nederland en de VS zijn overheid en bedrijfsleven gescheiden.

Dat is in dictaturen niet of nauwelijks het geval. Is het Vaccin echt getest?

Kloppen de uitkomsten met het werkelijke onderzoek?

Testen met mensenrechten

Rusland staat erom bekend, net als China, dat mensen die niet voor het regime zijn verplicht worden mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek.

Er werd in de Tweede Wereldoorlog veel onderzoek gedaan op gevangenen in concentratiekampen. Totaal niet menselijk onethisch. Mensen werden bijvoorbeeld in een bak met ijs gelegd om te kijken hoe het onderkoelen eruitziet.

Hadden de proefpersonen een echte keuze om mee te doen, of niet?

Wouter

Hadden de proefpersonen een echte keuze om mee te doen, of niet. Er is al 200 jaar ervaring met vaccins, dus als het vaccin met goede bedoelingen is gemaakt zal het veilig zijn. Maar krijgen wij wel wat wij denken te krijgen?

Maar krijgen wij wel wat wij denken te krijgen?

Wouter

Voor wat hoort wat

Rusland zal het Spoetnik V vaccin waarschijnlijk zeer goedkoop in de markt zetten. Ze geven immers al aan dat het zeer efficiënt zal worden geproduceerd.

Rusland zal dus iets terug willen voor het redden van de Mensheid. En dat zal niet lekker koken zijn.

Rusland wil macht kopen met het vaccin en onrust veroorzaken in de EU en de NAVO. Een nieuwe koude oorlog, opnieuw West tegen Oost en Rijk tegen Arm. De Arme landen zullen veroordeeld worden tot Spoetnik V omdat zij Pfizer of Moderna niet kunnen betalen. Maar Oom Vladimir schiet te hulp.

Misschien moeten wij als EU miljarden doneren aan Covax en Zuid- en OostEuropa. Puur voor onze veiligheid