Je bekijkt nu Vaccineren! Hoe dit de Wereld zal redden
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Vaccineren! Hoe dit de Wereld zal redden

Dat Vaccineren een al meer dan 200 jarig succesverhaal is weten bijna alle artsen en infectiologen. Vaccineren is al sinds het eerste Polio vaccin in 1798 vrij van levensbedreigende bijwerkingen. Tot voor kort hadden we alleen de Vector vaccins. Na veel positieve ervaringen met de mRNA behandelmethoden bij bepaalde moeilijk te behandelen Kankersoorten is het mRNA vaccin tot op heden een doorslaand succes.

Wat zijn Vector Vaccins?

Een Vector vaccin is niks anders dan het inbrengen van een dood of sterk verzwakt deel van de bacterie of virus. Dit de de manier waarop al meer dan 2 eeuwen vaccins gemaakt worden. De bijwerkingen die hier optreden zijn bijwerkingen die ook door de ziekte veroorzaakt kunnen worden. Wel is de kans hierop veel kleiner.

Wat is mRNA?

RNA is een klein deeltje van het virus. In het geval van Covid-19 is dit de zuignap van de stekel. Dit blijkt zeer effectief te zijn. Het mRNA is na 2 à 3 weken volledig door je lichaam afgebroken. Sommige mensen zijn bang dat dit mRNA vaccin je DNA kan veranderen. Maar dat is Lariekoek.

Om door mRNA vaccins je DNA te laten veranderen is een bepaald eiwit nodig. Dit zit in geen enkele voedingsbron, kan nooit door het lichaam aangemaakt worden. Ook is dit geen onderdeel van het vaccin.

De vaccins zijn heel snel gemaakt, Zijn ze wel veilig?

De Amerikaanse voedsel en medicijn controleur heeft gezegd dat bijwerkingen altijd binnen 3 maanden na de prik optreden. Het Europese Medicijn Agentschap (EMA) houdt als beste controleur ter Wereld voor Medicijnen en Vaccins zelfs 4 maanden aan.

Er is veel onderzoek naar gedaan:

Zoals je ziet staan op de website van het EMA maar liefst meer dan 13 duizend Pagina’s over het Covid-19 vaccin van Pfizer en minder dan 500 over het al tientallen jaren oude Ibuprofen. Over Ibuprofen zijn overigens veel meer bijwerkingen bekend dan over het Covid-19 vaccin van alle fabrikanten bij elkaar.

Hoe gaat het in landen waar al een veel groter deel van de bewoners in gevaccineerd?

In het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland en Wales) lopen ze ongeveer een maand voor op onze planning van versoepelingen. Gevaccineerde mensen hoeven geen mondkapje meer te dragen en mogen familie en goede vrienden knuffelen, mits gevaccineerd. In de Verenigde Staten mogen gevaccineerden weer naar Stadions. Stadion Bezoek is in de VS een heel belangrijk deel van het vrije tijd vieren.

In Duitsland is voor het eerst sinds de piek in de derde golf het aantal besmettingen lager dan 1 op 1000. Dat betekend dat het in Duitsland geen epidemie meer is. Maar een Pandemie is het zeker nog wel.

Giro555 is weer geopend, ditmaal om de vaccinaties naar Afrika te krijgen.

Image by mcmurryjulie from Pixabay

Vaccineren werkt!

Iedereen met een gezond verstand

Vaccineren bij gezonde mensen?

Jazeker, vaccineren maakt je namelijk niet beter. Het leert je Immuunsysteem om de aanval van een ziekte tegen te gaan. Eigenlijk is het hetzelfde als een Puzzel die mega moeilijk is. Je oefent hem eerst met hulp voor het geval er later iemand met een pistool voor je staat en dwingt die Puzzel te maken. Dan is het toch fijn dat je de Puzzel al een keertje geoefend hebt.

Maar euhh, Hoe ernsig is dat hele Covid-19 nou?

Er zijn mensen die beweren dat Covid-19 gewoon een griepje is. Als dit het geval zou zijn dan zouden er geen operaties uitgesteld worden. Dan zouden we niet thuis hoeven werken, dan hadden de winkels, restaurants, Theaters, Dierentuinen, Pretparken & Sportscholen niet gesloten hoeven worden.

De overheid wil ons afhankelijk maken!

Oh, is dat zo? Hoe willen ze nog een jaar € 92 miljard lenen om ons te betalen? Iedereen betaald belasting. Hiervan wordt de zorg betaald, en onderwijs, de wegen, lantarenpalen, de Hypotheekrenteaftrek, de Politie en veel meer. Als de overheid opeens zoveel meer blijft uitgeven dan er binnenkomt dan krijgen we Griekse toestanden. Jij wilt immers ook niet meer uitgeven dan je binnen krijgt. Anders kun je straks je huis niet meer betalen, geen stroom en warmte of gas, water en eten. Zo werkt het ook met de Overheid. En als we ons niet snel laten vaccineren dan krijgen wen straks niks meer. Geen NOW, geen Tonk en wat nog meer.