Je bekijkt nu Coronapas op meer plekken? Alleen als het testen easy is!
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Coronapas op meer plekken? Alleen als het testen easy is!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Covid-19

De Corona cijfers lopen op. In de horeca, Theater en Bioscoop moet je al een Coronapas laten scannen wanneer je daar naar binnen wil. Nu ligt een Coronapas op meer plekken, bijvoorbeeld op het werk of in een niet essentiƫle winkel, voor de hand. Echter is het uiteten gaan wel iets wat je pland, evenals Bioscoop of Theater bezoek. Het kan natuurlijk maar zo zijn dat je een taart wil bakken en je springvorm kapot is. Of je hebt met spoed een cartridge voor je printer nodig. Dan wil je natuurlijk niet 1 dag wachten voor je je kan laten testen en vervolgens 10 Kilometer moeten rijden en daarna nog wachten op je testuitslag.

Sneltest locaties, in winkelcentra en op horeca pleinen

Bij het Songfestival in Rotterdam eerder dit jaar gebruik gemaakt van een Corona-Blaastest. Deze is in no-time ontwikkeld met de beste wetenschappers en ingenieurs. Ondanks deze in het begin niet echt betrouwbaar waren zijn deze dat nu wel. Afgelopen mei hebben ze de blaastest zelfs grootschalig ingezet op het Eurovisie Songfestival.

Deze testen kun je gewoon in een tent met heater, op een plein zetten. In 5 minuten heb je de uitslag en even later heb je de QR. Omdat de test in het winkelcentrum is, en in grote winkelcentra op meerdere plekken wordt het puntenaantal van testen voor toegang op de uitsluitingsbarometer gedecimeerd maar 0.

In deze blog heb ik de QR-code op de uitsluitngsbarometer vergeleken met chronisch ziek zijn

Op deze manier kun je dan totaal niet meer spreken van drang of dwang om je te vaccineren. Omdat een alternatief winkelsluiting is ben ik er voorstander van dat winkeliers, een deel van, de kosten dragen. Kantoren moeten de blaastest ook voor eigen rekening en risico gebruiken. Werkplekken waar je niet thuis kan werken, zoals onder andere een Face2Face klant gebonden functies, of werk wat terplekke gedaan moet gedaan zoals schoonmaken, hoeft de werkgever geen kosten dragen.

Meer QR kan dus met minder impact. Mark & Hugo lezen mijn blogs zo nu en dan. Dinsdag even opletten of ze mijn idee weer gaan invoeren.

Corona-Zelf-Blaastesten

Graag wil ik een Corona zelf blaastest kopen. Dan kan ik ‘s ochtens voor of na het tandenpoetsen even checken of het wel verstandig is om naar kantoor te gaan of bezoek te ontvangen. Als de prijs vergelijkbaar is met een middenklasse electrische tandenborstel dan koop ik hem.