Je bekijkt nu QR-Code, Overal? Ja GRAAG!!!!
Image by Tumisu from Pixabay

QR-Code, Overal? Ja GRAAG!!!!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Covid-19

Sinds gisteren is de QR-Code op meer plekken verplicht. Ik ben hier voor. Sterker, ik wil de QR op meer plekken invoeren. Bijvoorbeeld bij het OV, op je werk of bij niet essentiële winkels.

Iedereen kan meedoen dankzij QR

Kwetsbare groepen 1 jaar en 8 maanden zaten vrijwel volledig in isolatie.

Nu met de QR is het zitten in een restaurant of theater relatief veilig. De kroeg is geen Covid-19 hol meer. Dus zal de QR ook op alle binnen plaatsen waar mensen uit verschillende huishoudens samen komen moeten gelden.

De handhaving is lastig

Dat de handhaving bij mensen thuis lastig is staat buiten kijf. Daarom moet er uitsluitend gehandhaafd worden wanneer er overlast is, Bij alle openbare plekken moeten de Boa’s en Politie worden ingezet.

Alleen SAMEN krijgen we Corona onder controle

Rijksoverheid.nl/corona

Mensen met vaccinatie hebben toch net zo veel kans om in het ziekenhuis te komen?

Als je naar absolute cijfers kijkt dan lijkt het hier inderdaad op. Echter zijn er 13 Miljoen Nederlanders gevaccineerd en 2 miljoen Nederlanders van 12 jaar en ouder niet. Als je gevaccineerd bent heb je dus 5 op 100 duizend kans om in het ziekenhuis te komen. Als niet gevaccineerde heb je 38 op 100.000 kans om in het ziekenhuis te komen.

Vaccineren is een vrije keuze. Daar sta ik achter. Echter moeten we er wel voor zorgen dat de zorg niet overstroomd en dat de reguliere zorg zoveel mogelijk en waar nodig door kan gaan.

Op 1 IC plek kunnen 15 Hartpatiënten liggen waar slechts 1 Covid-19 patiënt wordt behandeld.

Wat is het alternatief voor de QR-Code?

Weet je nog? Dat de Horeca, Sportscholen, Kappers, Bioscopen & Theaters dicht moesten? In december 2020 zelfs de niet fysieke essentiële winkels?

We zitten nu op gemiddeld donkerrood. Dit is het moment waar vorig jaar de Horeca dicht moest, de theaters en musea. Dit lijken we nu te kunnen voorkomen. Of in elk geval uit te kunnen stellen. Dankzij de QR.

Natuurlijk kan het nog een keer gebeuren dat de Horeca dicht moet. Dit hangt volledig af van het aantal ziekenhuis besmettingen en hoe goed de Horeca en andere branches waar de QR verplicht is hem controleren.

Zijn gevaccineerde beter dan niet gevaccineerde mensen?

Het antwoord is kort en duidelijk NEE. Toch wil ik wel wat duiding geven: Gevaccineerde mensen zijn minder besmettelijk dan mensen die niet gevaccineerd zijn. het scheelt zeker 50 % en kan oplopen tot circa 80 %. Dit zijn natuurlijk cijfers waar wij vrolijk van worden. Met de Booster vaccinatie wordt het percentage besmettelijkheid nog lager.

Kwetsbare groepen, mensen met bijvoorbeeld immuunonderdrukkers gebruiken voelen zich veiliger wanneer ze een QR code mogen tonen. Mensen die de keuze hebben gemaakt zich niet te willen vaccineren kunnen zich tegen wat reiskosten laten testen. Natuurlijk lastig wanneer je iedere dag naar de Sportschool wil. Maar ach, keuzes hebben gevolgen.

Mensen die Allergisch zijn voor de 3 aangeboden vaccin’s of met prikfobie moeten zoiezo een QR-code krijgen

Wouter

Het alternatief

Het alternatief is even simpel als doeltreffend, namelijk iedereen aan een blaastest onderwerpen, zoals ook gebeurde op het Eurovisiesongfestival 2020, dat gek genoeg in 2021 plaatsvond. Dus oom gevaccineerde en geneze mensen. Oftewel het 1G beleid.

De kosten zou je deels bij de ondernemers kunnen neerleggen, sluiten is immers duurder voor ze. De haalbaarheid met Sinterklaas en Kerst voor de deur is een ook een vraag. Kan Maxis Muiden de drukte bij de blaastest aan op zaterdag 4 december? En als het op de drukste dag van het jaar slecht weer is? Regen, windt, storm? Dan zijn mensen bij 5 minuten wachten hun geduld verloren. Wat natuurlijk begrijpelijk is.

Dit bericht heeft één reactie

Reageren is niet mogelijk.