Gebakken zalm met olijven en sperziebonen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig

200 gram zalmmoot
100 gram sperziebonen
10 kleine cherrytomaatjes
1 hand zwarte olijven
eetlepel olijfolie of vloeibare margarine
peper
beetje zout
1 citroen
handje verse basilicum
6 ansjovisfilets
lepel mayonaise

Recept

Verwarm de oven en een ovenschaal voor op +/- 200 graden.
Kook de sperziebonen 5 minuutjes en laat ze uitlekken.
Doe ze met de cherrytomaatjes en ontpitte olijven in een kom en hussel de olie en een snufje peper en zout door.
Knijp 1/2 citroen over de zalmmoot uit (beide zijden) en wrijf in met een beetje peper. Sprenkel er wat olijfolie over.
Hussel basilicum, sperziebonen, de olijven en tomaten door elkaar en schep dit mengsel aan de ene kant in de ovenschaal.
Leg de ansjovis op de sperziebonen.
Leg de zalm in de ovenschaal en verwarm de zalm +/- 10-15 minuten in de oven.
Haal de zalm uit de oven en leg er plakjes citroen op en serveer met de groente en 1 lepeltje mayonaise.