Marokkaanse koekjes (Salem Alykum)

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 75 gram suiker
  • 0,5 dl. slaolie
  • 50 gram krenten
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetlepel oregano
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Vet het bakblik goed in
  3. Maak de krenten en amandelen fijn met een staafmixer of vijzel
  4. Meng: Boter, eieren, suiker, amandelen, krenten en slaolie tot 1 vast geheel
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg deze aan de rest toe
  6. Kneed alles goed door elkaar
  7. Verdeel het deeg in balletjes ten grote van een bitterbal en maak deze met een vork plat
  8. leg ze op het bakblik
  9. Bak de koekjes c.a. een kwartier in de zojuist voorverwarmde oven

¡¡Tip!!


Snijd de boter met twee messen alvorens het kneden,het kneden gaat makkelijker

Gebruik in plaats van het ingevette bakblik oven bakpapier, of een silicone of teflon bakmat, de kans op aanbakken zal aanzienlijk afnemen.

 

Eetsmakelijk