Oma’s Erwten soep

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig


1 kg Schouder karbonade
160 gr rookspek
500 gr prei
1 kg split erwten
Verse rookworst
Knol selderij, (voor de binding)
Rundvlees bouillonblokjes

 

Recept

1. Zet een pan met 4 liter water op de warmte plaat
2. Laat de schouderkarbonade met de erwten en het rookspek koken en pruttelen.
3. Als het vlees gaar is uit de soep halen.
4. Snijd de schouder karbonade zeer klein en haal het vet van ervan af.
5. Zeef de soep er kunne namelijk nog wat stukjes bot in de soep zitten.
6. Doe de schouder karbonade terug in de soep.
7. Voeg nu ook de prei toe.
8. Bind de soep tot de gewenste dikte met de kapot gekookte knol selderij.
9. Voeg rundvleesbouillon toe om de soep op smaak te brengen.
10. Kook de rookworst 20 minuten mee in de soep.