Je bekijkt nu Gezonde 3 in de pan pannenkoekjes (1persoon)
Image by Wow Phochiangrak from Pixabay

Gezonde 3 in de pan pannenkoekjes (1persoon)

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

nodige ingrediƫnten

  • 250 gram Havermout
  • 500 Milliliter Amandelmelk ongezoet, staat bij houdbare melk in supermarkt
  • 2 eieren
  • Snufje kaneel
  • 1 appel in plakjes
  • Handje krenten
  • Zonnebloemolie

nodig materialen

  • 1 staafmixer of blender
  • 1 of 2 koekenpannen
  • beslagkom
  • Soep opscheplepel
  • Dunne stijve spatel geschikt voor je koekenpan
  • Inductie- of gaskookplaat

bereidingswijze

  • weeg de Havermout af en doe deze in de blender of beslagkom
  • Voeg de helft van de Amandelmelk ongezoet toe
  • Mix het geheel met de staafmixer of in de blender glad
  • Voeg de rest van de Amandelmelk ongezoet toe
  • Mix het geheel nogmaals glad met de staafmixer of blender
  • Voet de eieren toe, let er op dat er geen stukjes schaal in het mengsel zitten
  • Zit er eierschaal in je blender haal de stekker uit het stopcontact voordat je de stukjes schaal uit de blender haalt
  • Mix het geheel voor de derde en laatste maal tot een glad beslag
  • voeg de krenten toe, roer even door met een lepel
  • snij de gewassen appel met of zonder schil in plakjes
  • Verwarm je pannen op matige kracht

het bakken

  • Voeg voor elke keer bakken een scheutje Zonnebloemolie toe in de pan
  • Bak de appel zachtjes voor in 3 eilandjes
  • Doe op alle 3 de eilandjes een beetje beslag
  • Draai ze op tijd, maar niet te vroeg om
  • even wachten en je eerste portie is klaar
  • Herhaal deze stappen tot het beslag op is

Bron: Iris K