nodige ingrediƫnten
- 250 gram Havermout
- 600 Milliliter Amandelmelk ongezoet, staat bij houdbare melk in supermarkt
- 3 eieren
- Snufje kaneel
- 1 appel in plakjes
- Handje krenten
- Zonnebloemolie
nodig materialen
- 1 staafmixer of blender
- 1 of 2 koekenpannen
- beslagkom
- Soep opscheplepel
- Dunne stijve spatel geschikt voor je koekenpan
- Inductie- of gaskookplaat
bereidingswijze
- weeg de Havermout af en doe deze in de blender of beslagkom
- Voeg de Amandelmelk ongezoet toe
- Mix het geheel met de staafmixer of in de blender glad
- Voet de eieren toe, let er op dat er geen stukjes schaal in het mengsel zitten
- Zit er eierschaal in je blender haal de stekker uit het stopcontact voordat je de stukjes schaal uit de blender haalt
- Mix het geheel voor de derde en laatste maal tot een glad beslag
- voeg de krenten toe, roer even door met een lepel
- snij de gewassen appel met of zonder schil in plakjes
- Verwarm je pannen op matige kracht
het bakken
- Voeg voor elke keer bakken een scheutje Zonnebloemolie toe in de pan
- Bak de appel zachtjes voor in 3 eilandjes
- Doe op alle 3 de eilandjes een beetje beslag
- Draai ze op tijd, maar niet te vroeg om
- even wachten en je eerste portie is klaar
- Herhaal deze stappen tot het beslag op is
Bron: Iris K