Nodig:
- 1 eetlepel boter
- 125 gram risottorijst
- 6,5 dl kippenbouilon
- versgemalen peper
- 1 pakje hamblokjes
- frituurpan met frituurvet
- 2 eko eieren
- 100 gram bloem
- 12 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de risottorijst continu omscheppend ongeveer 3 minuten.
- Voeg de kippenbouilon hier in fasen toe en breng dit telkens aan de kook.
- laat de rijst zo’n 25 minuten koken.
- Klop de eieren los
- Verhit het frituurvet op 180 graden Celcius
- Zeef de bloem boven een bord met randje
- Draai 12 balletjes van de rijst
- Rol de balletjes door de bloem, ei daarna door de paneermeel
- Frituur de balletjes een minuut of 4 a 5 en laat ze even uitlekken op keukenrol.
Eetsmakelijk