Rijstballetjes

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig:

  • 1 eetlepel boter
  • 125 gram risottorijst
  • 6,5 dl kippenbouilon
  • versgemalen peper
  • 1 pakje hamblokjes
  • frituurpan met frituurvet
  • 2 eko eieren
  • 100 gram bloem
  • 12 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een pan en bak hierin de risottorijst continu omscheppend ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de kippenbouilon hier in fasen toe en breng dit telkens aan de kook.
  3. laat de rijst zo’n 25 minuten koken.
  4. Klop de eieren los
  5. Verhit het frituurvet op 180 graden Celcius
  6. Zeef de bloem boven een bord met randje
  7. Draai 12 balletjes van de rijst
  8. Rol de balletjes door de bloem, ei daarna door de paneermeel
  9. Frituur de balletjes een minuut of 4 a 5 en laat ze even uitlekken op keukenrol.

Eetsmakelijk