Dit is waarom mensen online shoppen

De winkelstraten zijn leger dan ooit wordt er geklaagd door winkeliers. Ik heb lang medelijden gehad met de fysieke winkels die failliet gingen en het personeel dat massaal op straat kwam te staan de afgelopen 11 jaar.

waarom medelijden?!

ik vraag mij sinds enkele jaren af waarom ik medelijden moet hebben met de aandeelhouders van de fysieke winkels. Het personeel zit natuurlijk in de fuik.

Winkels zijn veelal sinds de jaren ’90 in de vorige eeuw niet meer ge-re-styled. Dat is volgens retail deskundigen de fysieke winkels failliet gaan.

Verder weten de verkopers in de winkels geen antwoord op mijn vragen, of bij een kledingwinkel zeggen ze bij alles: “Ja, staat leuk”. Ook al zit het te strak, of matcht de kleur niet met mijn ogen en haar.

Verder is er vaak niet op voorraad wat ik zoek. Zo hebben we in Almere 3 hoofd winkelcentra. Haven heeft vooral kapsalons, kapsalon afhaal/ bezorg en rookwaren winkels.

Stad heeft maar twee winkels met toegevoegde waarde die niet elders in Almere te vinden zijn: Bever en Boekhandel Stumpel. Deze winkels zitten naast elkaar dus 50 meter lopen is voldoende.

Buiten heeft winkels waar je de dagelijkse dingen zou moeten kunnen kopen. Echter ben ik daar twee weken op zoek geweest naar radiator bakjes. Blokker, die groot is geworden met radiator bakjes had alleen lelijke bakjes van plastic.

Uiteindelijk ben ik bij Action geslaagd. Blokker wil mijn inziens daarom graag failliet. Je hoort het ook wel aan de melodie van de slogan: “Blokker heeft het in huis” klinkt hetzelfde als: “Blokker wil graag failliet”.

Actieplan redt de fysieke winkels

  • Geef eerlijk advies
  • Heb belangrijke dingen op voorraad
  • gratis parkeren
  • Maak winkels 2020 qua sfeer en feel

Alleen dan kunnen ze de strijd winnen