Estate tagliatelle (Zomerse tagliatelle)

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig

2 courgette
3 teentjes uitgeperste knoflook
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijn gehakte verse basilicum
2 verse rode peper zonder zaad, in reepjes
sap van 0,25 citroen p.p.
5 eetlepels room culinair
4 eetlepels Parmezaanse kaas
250 gram tagliatelle
peper en zout

 

Recept

  1. Snijd de courgette met een dunschiller over de lengte in dunne reepjes
  2. Verwarm in de olie en bak hierin de knoflook 30 seconden
  3. Bak de courgette 3 tot 5 minuten4. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
  4. Roer nu nu de Basilicum, Peper, Citroensap, Room en kaas door
  5. Kook ondertussen de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking
  6. Doe de tagliatelle in porties op het bord, schep hier het courgette mengsel bovenop

Tip: U kunt ook Blue Band Finesse gebruiken in plaats van de room culinair. is wel duurder maar bevat minder vet.