(Let op: bereidingstijd ca 2 uur, je kunt dit eventueel de dag van tevoren al voorbereiden.)
Nodig
200 gram rundvlees, in stukjes gesneden
200 gram wortels met doperwten (evt. diepvries)
10 gram bloem
peper
zout
scheutje olie/vloeibare margarine
50 gram magere spek in blokjes
2 lente-uitjes gesneden in dunne reepjes
50 gram champignons
1 dl rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl runderbouillon
1 bouquet garni
Recept
Wentel het rundvlees door de bloem.
Verhit olie of margarine in een grote pan.
Bak het vlees tot het goed bruin is.
Haal het vlees uit de pan.
Bak de spek tot het bruin is.
Haal het uit de pan en voeg bij het rundvlees.
Bak de champignons en lenteui een paar minuten.
Doe alles in een kom.
Giet de rode wijn in de pan en schraap aanbaksel met een houten lepel van de bodem.
Roer de tomatenpuree en bouillon erdoor. Doe de bouquet garni, rundvlees en spek weer in de pan.
Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de stoofschotel 45 minuten sudderen.
Voeg dan lenteui en champignons weer toe en laat alles 1 uur koken, of tot het vlees mals is.
Serveer met de gekookte doperwten en wortels.