Garnalen met sperziebonen in kruidige kokossaus

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Nodig

1 Ui
1 Knoflook teentje
1 theelepel trassi
1 a 2 eetlepels sambal Badjak Extra heet
1 eetlepel gemalen Laos
1 eetlepel zonnebloem olie
2 Djeroek-poeroetblaadjes
1 dl Kokomelk
250 diepvries sperziebonen
200 gepelde Hollandse garnalen
Citroensap

 

Recept

1. Pel en snipper de ui en knoflook
2. Pureer de ui en knoflook trassi, meng dit met de Laos en Sambal
3. Roerbak dit geheel in een wok met voor verhitte olie
4. Roer hier de Djeroek-poeroetblaadjes, kokosmelk erdoor
5. Laat dit geheel ongeveer 3 minuten inkoken
6. Kook de sperziebonen in het ui mengsel in 3 minuten gaar
7. Voeg de garnalen toe, laat dit goed doorwarmen
8. Als het te pittig is, blus het geheel dan af met wat citroensap