Nodig
150 gram rundergehakt
2 vleestomaten
1 eetlepel paneermeel
1/2 ui
1 knoflookteentje
1 eetlepel (gedroogde) peterselie
1 ei
1 eetlepel bloem
1 eetlepel verse of gedroogde tijm
1 eetlepel rode wijn
2 eetlepels olijfolie
snufje paprikapoeder
peper en zout naar smaak.
Voor de sla:
2 tomaten in schijfjes
1/3 komkommer in plakjes
1/2 ui in blokjes
10 zwarte olijven
75 gram fetakaas in blokjes
scheutje olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper
Recept
Snijd de gepelde en ontpitte tomaten in blokjes.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit op matig vuur de tomaten.
Kruid met peper, zout, paprika en rode wijn en laat met een deksel op de pan 5-10 minuten sudderen.
Doe het gehakt in een kom en kneed het door met het paneermeel, gesnipperde ui, knoflook, peterselie, ei, peper en zout.
Vorm kleine balletjes en rol ze door de gezeefde bloem.
Verhit olijfolie in de pan en bak de balletjes aan alle kanten goed bruin.
Breng de saus aan de kook en voeg de tijm toe. Laat de balletjes 10 minuten sudderen in de saus.
Serveer met de sla.