Afzuigkap filter, een rot klus…

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Sinds jaar en dag heb ik een metalen filter voor mijn afzuigkap. Het voordeel is dat mits je hem goed schoonmaakt het brandgevaar minimaal is.

 

Je leest het goed, mits je hem goed schoonmaakt. Deze note zet ik erbij omdat het vet van het bakken en braden vervliegt het ver omhoog, en klemt zich vast in het afzuigkapfilter.

 

Vet is moeilijk los te maken, maar er zijn truckjes.

 

1 Oxxi Action. Bekend van de roze wasmachine waar het wasgoed in luttele seconden gewassen, gedroogd en gestreken wordt. Natuurlijk flink overdreven. Maar het vet is wel in enkele minuten uit het voor gespoelde filter losgeweekt.

 

Echter is het nadeel dat het een zeer agressief goedje is, hierdoor zal de badkuip beschadigen. Wanneer je dit in de douche op de granieten vloer bijvoorbeeld schoonmaakt wordt de vloer spekglad.

 

Sinds begin 2016 gebruik ik hiervoor BlueWonder Allesreiniger spray, dit is ook een zeer geconcentreerd  goedje, ook best wel agressief. Het zorgt ervoor dat het stof en vet na ongeveer 10 a 15 minuten losgeweekt. Dit zal iets langer duren dan bij Oxxi Action. Het is dan ook minder agressief dan de roze wasmachine.

 

Succes met dit klusje, en zet lekkere muziek op tijdens het schoonmaken dat maakt het een stuk leuker. Hoe valser je zingt hoe gezelliger het is…