Homofobie. Hoe komt dit?

De laatste tijd hoor je steeds vaker dat homoseksuele mannen worden bedreigd, of zelfs mishandeld. De posters van SuitSuply geven maar weer aan dat Nederland helemaal niet het voorbeeld land is voor de rest van de wereld (Wat betreft Homo emancipatie).

Ik heb enkele jaren geleden tijdens de Gouden Loekie uitreiking gezien dat als je bier wilt verkopen dat je dan juist lelijke mannen moet gebruiken. Hier kunnen namelijk de meeste mannen zich in inbeelden.

Verder heb ik een keer in een NPO3 programma (weet niet meer welke) gezien dat bij Porno juist lelijke mannen worden gebruikt en mooie vrouwen. Dit schijnt het beste te werken omdat mannen zich inleven in de man waar ze naar kijken.

Ik denk ook dat hierdoor sommige mannen Homofobe zijn. Als ze een man en vrouw zien zoenen op straat dan beelden ze zich in dat zij die man zijn, bij twee vrouwen beelden ze zich in dat ze met die twee vrouwen bezig zijn.

Eigenlijk zou er is gekeken moeten worden hoe mensen reageren bij twee bejaarde (man/vrouw, man/man en vrouw/vrouw) zoenen. Ik denk dat de reacties misschien wat milder zijn, maar ook niet mals.