Kofie Annan, de held van mijn jeugd, Rust in Peace

Vaag komt een herinnering bij mij naar boven over een les in groep  van de basisschool zo’n 18 jaar geleden.

De leraar Meester Marcel wist blijkbaar al iets wat wij nog niet wisten, dat de nobelprijs voor de vrede binnenkort uitgereikt zou worden, en vroeg aan de klas om op te schrijven wie volgens ons de nobel Prijs der nobel Prijzen moest winnen.

De klas ging van de Spice Girls naar Patrick Kluivert. to de leraar bij mij kwam, en ik noemde zonder het te weten de naam van de daadwerkelijke winaar: Kofie Annan. De rest vaan de klas had nog nooit van hem gehoord.

Ik noemde zijn naam omdat hij veel op het journaal was met het voorkomen van oorlogen. Vandaag weet ik het zeker, ik had gelijk hij is en was de juiste winnaar.

Wat Chamaranmge bij het IOC deed en Infantino bij de FiFa moet doen deed Kofie bij het belangrijkste instituun van de wereld, de Verenigde Naties.

Kofie pakte corruptie en bureaucratie aan. Als de hemel nog niet bestaat wordt deze postuum opgericht voor de heer Annan.

Kofie Annan Rust in Vrede!