Een beetje meer Coolblue bij gemeenten, graag

Sinds mei woon ik in een doelgroep woning, speciaal voor volwassenen met Autisme die zelfstandig kunnen wonen en zelf hun zorgaanbieder willen kiezen.

Mijn vader heeft in 2008 het heft in eigen hand genomen. Bestaande zorgaanbieders zijn teveel productgericht in plaats van vraaggericht.

Om een complex te bouwen, zeker met de speciale eisen die er zijn moet je echt steun van de gemeente hebben. En op dit moment loopt zoiezo in Almere niet heel erg soepel.

Zeker in het begin stadium ziet de gemeente de urgentie vaak niet. Zo heb je 10 gesprekken met. 10 verschillende medewerkers van de gemeente. De moed zakt je dan in de schoenen.

Als de gemeenteraad en Wethouder Froukje de Jonge (CDA) de urgentie niet zagen had het er nu 11 jaar later nog steeds niet gestaan.

Bij mij voor de deur is een parkeergarage voor bewoners. De oprit is behoorlijk stijl, en de velgen van mijn fiets hebben nu een slagje. Ik heb een e-mail gestuurd om te vragen of er aanpassingen konden worden gedaan.

Na lang wachten kreeg ik een nogal e-mail met dat het verzoek was afgewezen, maar dat na de bouwsluiting aan de andere kant van de parkeerplaats een fietsinrit zal komen.

Ik had ook gevraagd om mijn schade te vergoeden. Dit werd nogal bot afgewezen. Graag had ik de buurtregisseur gebeld om te De-escaleren. Zij genoot van haar wel verdiende vakantie.

Daarom heb ik de manager ruimtelijke ordening gevraagd om de mogelijkheden tot bezwaar. Deze informatie heb ik gekregen, en het bezwaarschrift ingediend.

De mevrouw belde nogal snel om uit te leggen dat ik alsnog een een verzoek kon indienen tot vergoeding. Dit heb ik als prettig ervaren.

Tip voor de Gemeenten:

Geef mensen met plannen 1 of 2 contactpersonen. Op deze manier geef je ze het vertrouwen, en heb je het snel door als je het initiatief niet kan helpen.

De grappen en grollen van Coolblue hoeven natuurlijk niet, de Politie probeert het soms ook, en dat wordt niet gewaardeerd.

Beantwoord e-mails zo snel mogelijk liefst binnen 1 dag te beantwoorden, bied meer mogelijkheden aan medewerkers om buiten de gebaande paden te denken en oplossingsgericht te werken, en leg duidelijk uit waarom iets niet kan.

Op deze manier zal er bijna niemand meer een klacht of bezwaar indienen.

Zoals een arbeidsdeskundige UWV ooit tegen mij zei:

Als je zaken duidelijk uitlegt krijg je nooit een klap