Je bekijkt nu De Chaos in de WMO

De Chaos in de WMO

Stel je hebt een probleem?

Laten we zeggen dat je zin hebt in een boterham met kaas. Dan ga je naar de winkel, dat is jouw leverancier. Alleen noem je ze geen leverancier maar Partner, en je spreekt met elkaar af dat er een vooraf gesteld resultaat behaald moet worden. Geen zin in brood met kaas na een jaar.

Je spreekt ook af dat iedere partner een vast bedrag betaald voor zijn / haar wekelijkse boodschappen. Jr spreekt 3 pakketten af.

  1. A €50 voor ongeveer 1 persoon
  2. B €75 voor 2 personen
  3. C €100 voor 4 personen en meer

Ik woon alleen dus krijg pakket A. Ik moet veel fruit eten (duur). Dus ik ben €70 per week kwijt. Mijn buur mag geen fruit maar uitsluitend blikken smac en Euroshopperbrood.

Mijn duurdere boodschappen worden in dit geval deels door mijn buur betaald.

Na ongeveer een maand wordt de vakkenvuller (vakman) van het frisdrank pad geveild door de griep. Dus twee weken geen frisdrank. Normaal gesproken krijg ik volgens het voedingsplan moet krijgen. Maar ik moet die 3 blikjes fris wel gewoon betalen.

Dit verhaal klinkt absurd. Maar Gemeentes doen dit met de WMO wel. Alsof stof na een jaar denkt ik ga maar niet in de vensterbank liggen. Of dat iemand met Autisme of een Psychiatrische kwetsbaarheden opeens genezen is. Of de progressieve spierziekte opeens alle schade hersteld en weg is.

Oh, uw trap is hoger dan die van een persoon twee straten verderop? Dan halen we daar een stukje van de traplift af en dat plaatsen we bij u. Dit zou niemand accepteren. Waarom mag dit wel bij mensen die begeleiding nodig hebben?

Je zegt toch ook niet tegen iemand met disytrofy volgend jaar loopt u weer. Waarom moeten mensen met Schizofrenie wel genezen?

Ach mevrouw van 89 u krijgt de Scootmobiel voor 1 jaar. Daarna loopt u maar weer hoor, veel te duur zo’n racekar hoor je nooit.

Of tegen de witgoedzaak zeggen ik wil een koelkast. U bepaalt ik betaal een vast bedrag ongeacht wat ie kost en kan.

Witgoed winkel: die is goed, maar uitverkocht. U moet wel betalen maar u krijgt niks geleverd. Alleen als wij ook niks kunnen leveren hoeft u niet te betalen. Oh wacht ik zie hier een waterkoker van €8. Nu moet u €2000 betalen, comfort het contract