Het boeren overheersbeestje

Twee weken geleden lag het land plat. Terecht schreef ik toen in mijn blog. Na wat escalaties deze week is mijn mening 180 graden gedraaid.

Maandag bestormde ze het provinciehuis in Groningen. De deuren zijn daar kapot gemaakt. Vandaag zag ik een bericht van GroenLinks leider Jesse Klaver. De boeren bedreigen hem met de dood.

Belachelijk omdat GroenLinks juist wil dat de marges omhoog gaan, en dat er een einde komt aan de import van Braziliaans vlees.

Dit lijkt mij voor de boeren een goed uitgangspunt om verder te praten. Het is trouwens het CDA dat telkens de landbouw bewindslieden leverde als het CDA in de regering zat. Dat is sinds 1945 slechts 12 jaar geweest dat het CDA niet regeerde.

De boeren hebben gelijk dat er in de EU een gelijk speelveld moet zijn. Dat is nou juist het idee van een interne markt.

Toch heb ik twijfels bij de werkelijke doelstellingen van de protesten. Een doodskist met daarop de naam van de enige fractievoorzitter die jullie eerlijk en oprecht wil helpen is natuurlijk dom en stuitend.

Ik hoop dat Klaver aangifte gaat doen. Verder ben ik blij dat ik mijn betaalrekening heb bij de ASN bank die nu een lopende commercial heeft waarin ze aangeven geen zaken te doen met anti democraten. De boeren die de doodskist actie en de ram actie steunen zijn anti democraat en hun bank moet ze daarvoor straffen.