Nodig
1/2 witte kool (klein)
1 kleine winterwortel of 3 andere worteltjes
200 gram varkensfilet
20 gram zilvervliesrijst (rauw)
1 uitje
1 theelepel sambal
ketjap manis
2 eetlepels olie
1 eetlepel pindakaas
kerriepoeder
Recept
Begin met het koken van de rijst.
Snij de varkensfilet in blokjes.
Snij de witte kool in reepjes.
Schrap de wortel en snij deze in plakjes.
Schil de ui en snipper deze.
Verhit in een pan 1 eetlepel olie, voeg de varkensfilet en kerriepoeder toe en maak eerst het vlees gaar.
Voeg dan de wortel met kool toe en smoor het geheel gaar.Verhit in een klein pannetje 1 eetlepel olie, voeg daar ui bij en de sambal.
Tot slot de pindakaas, maak zo een pindasaus.
Verdunnen door er wat ketjap en water bij te voegen.
Serveer op een bord de zilvervliesrijst, het vlees- groentemengsel en schep er de pindasaus bij.