Casus Linschoten

Vandaag is de strafeis tegen oud staatssecretaris Robin Linschoten bekendgemaakt. Meneer wordt verdacht van onjuiste belastingaangiftes.

Wat is er volgens verdachte gebeurd? De boekhouder heeft onjuiste belastingaangiftes gedaan, en de boekhouder geeft Linschoten de schuld.

Wat ik gek vind, Als minister van Sociale zaken was hij verantwoordelijk voor bescherming bewindvoerders, en bij zowel Kassa als Radar bleek dat bewindvoerders die de client in de schulden brengt vrijuit gaat, en de client moet dokken.

En een bewindvoerder is benoemd door de rechtbank, en de boekhouder van een bedrijf niet. Iemand krijgt een bewindvoerder toegewezen omdat hij / zij de administratie zelf niet doen. Als ondernemer moet je juist wel je eigen administratie doen.

Dus als het aan de voormalig staatssecretaris van SZW ligt dan mag iemand die het wel kan wel de schuld van wat hij zelf kan maar niet deed afschuiven, en wat je niet kan is je eigen schuld dikke bult.