De Persvrijheid is dood! Leve de Persvrijheid

Sinds vandaag is Nederland officieel geen volwaardige democratie meer. De rechtbank in Rotterdam heeft de Jurisprudentie van het Europees gerechtshof naast zich neergelegd.

Journalist Robert Bas is gegijzeld omdat hij zich aan de grondwet hield, te weten Persvrijheid.

De Bron van Robert Bas is inderdaad bij Justitie bekend, de bron werd ten tijde van het telefoongesprek met de bron getapt.

Voorstel: Advocaten hebben een advocatentelefoon. Die mag absoluut niet getapt worden, zelfs al wordt de andere kant wel afgetapt. Journalisten zouden ook zo’n telefoon moeten krijgen.

Ik stel voor dat dit 1 telefoon per medium is. Die ligt in de kluis bij de hoofdredacteur. Als de journalist een bron wil bellen dan mag het gesprek niet worden gebruikt tijdens een rechtzaak.

Het Gijzelen van de hoeders en HELDEN van onze democratie en rechtsstaat moeten worden verderdedigd. Dus onschendbaarheid genieten voor alles wat direct met hun werk verband houdt. Enige uitzondering is smaat en laster. Net als bij Tweede kamer leden.

Advocaten zouden ongecontroleerd een onderdeel moeten zijn van de Trias politica. Dus dezelfde rechten krijgen als Rechters, Officieren van Justitie en volksvertegenwoordigers.

Natuurlijk moeten we voorkomen dat mensen kapot worden gemaakt onder het mom van Persvrijheid en het zijn van de Controlerende macht. Er is misschien wel een Eeuw nodig om het systeem waterdicht te krijgen zonder de persvrijheid te beperken.