grote zorginstellingen zijn goedkoper uit, en wij?…

Grote zorginstellingen klagen steen en been over de tarieven die Gemeentes betalen sinds de invoering van de WMO2015.

ik snap dat zij het niet leuk vinden dat zij van €90 per uur naar iets meer dan de helft zijn gegaan in Almere. Dit zijn de tarieven van 2014 en 2016, met in het laatste jaar een verhoging van maarliefst 20%.
De ZZP’ERS hoor je niet zeiken, alleen terecht zeggen dat het sinds de SVB de uitbetaling van zorg op maat regelt het wel erg lang duurt voordat ze geld krijgen.

Terwijl de ZZP’ERS worden zwaar onder betaald. Zo hielt Kwintes in 2015 €15miljoen over op een omzet van ongeveer €100miljoen. Dat is meer dan Bol.COM en CoolBlue bij elkaar, en dan mag je Zalando er ook nog bij optellen, zelfs dan was de winst van Kwintes hoger.

Grote zorginstellingen hoeven minder inhouding te betalen dan een ZZP’ER. Zo hoeft een werkgever alleen maar het werkgever deel van de pensioen, Zorg en UWV premie te betalen. Een ZZP’ER ook het werknemers deel.
Verder kunnen de grote instellingen hun wijken zo dus danig klein maken dat medewerkers nog meer factureerbaar zijn, en de reiskostenvergoeding tot een minimum beperkt wordt.
Dus Instituten klagen, en Zzp’ers in de zorg draaien over uren, en dat zelfs zonder meer uren te declareren dan van te voren afgesproken.