Cloud diensten, gratis tot het vol is

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Afgelopen zondag kwam ik er achter dat ik 13,5 GB van de 15GB op mijn OneDrive Cloud had verbruikt. Dan zijn er diverse opties, opschonen of versnipperen.

Opschonen kan niet, ik heb administratie in de Cloud staan, dit betekend dat ik deze documenten minimaal 7 jaar moet bewaren. Het liefst zou ik de bestanden langer bewaren om af en toe te kijken of bijvoorbeeld mijn water verbruik toeneemt, afneemt of gelijk blijft.

Versnipperen is niet handig, dan weet je niet meer wat je in welke Cloud hebt gezet.

Nou is er nog een derde optie: Niet opslaan in de Cloud met als risico dat wanneer je laptop het opeens begeeft je niet meer bij je bestanden kan.

Ik heb een avondje zitten kijken welke Cloud het beste (goedkoopste is) Om te kunnen vergelijken heb ik gekozen voor 1TB omdat dit bijna overal te koop is.

Strato.nl heeft HiDrive, dit heb ik ongeveer een jaar geleden geprobeerd omdat ik graag mijn bestanden in een Cloud binnen de EU wilde Hosten. Opzich mooi geprijsd als je 100 GB wilt, vanaf €2 per maand (let op Set-Up kosten). Ook de 1 TB Cloud is een van de goedkopere met €7,50 per maand. en de eerste 6 maanden zelfs maar €4 per maand.

Trans-IP Stack is 100% Nederlands. Maar je betaald zeker voor je Privacy want het kleinste pakket is inmiddels 2 TB en je betaalt daar €10 voor. De ruimte kost dus geen drol, en volgens de site is je data in Nederland op geslagen en wordt er geen Data Analyse toegepast.

Toen ik 1 jaar geleden Stack uitprobeerde was het nog super nieuw, je kreeg 1TB gratis. Echter als je op je mobiel keek moest je bestanden downloaden om ze in Word te kunnen bekijken en daarna weer uploaden. Best lastig.

Google Drive werkt uitsluitend met Google Docs, en hoeveel ruimte je krijgt is onduidelijk omdat je telkens voor een paar maanden extra krijgt bij nieuwe apparaten. En natuurlijk is Google het grootste Privacy monster dat er bestaat.

Flick’r kan alleen foto’s bewaren en valt af.

Dropbox biedt gratis slechts 2 GB en voor 1 TB betaal je €9,99 per maand, mobiele app heb ik niet geprobeerd.

OneDrive was vol dus uiteraard ook daar gekeken voor uitbreiding van de Cloud. Ik ben tevreden over deze dienst. Werkt op je Mobiel met MS Office waardoor dit hetzelfde werkt als op mijn werk.

Ondanks ik thuis Libre Office gebruik (gratis, sneller en gebruiksvriendelijker) gebruik ik op mijn Android apparaten MS Word, Excel en Power Point omdat het alternatief nog veel slechter is in verband met reclame en dwingende premium programma’s.

Wat leuk is als je toch vn plan bent om Office te kopen is dat je bij de goedkoopste Cloud ook gratis MS Office 365 krijgt voor 1 PC, 1 Smartphone en 1 Tablet. Inclusief Outlook Cliënt.

Outlook, Wie kent het nog? Outlook is een nostalgisch programma waarvan vroeger in mijn jeugd de gratis Express versie de bekendste was. Bedrijven hadden het betaalde Outlook. Het werkte prima, maar je had veel last van virussen.

Gisteren Outlook Geïnstalleerd op mijn Laptop, wel gek dat ik wanneer hij open staat constant pop-up-jes geeft van de Windows Installer. Hierdoor kun je het programma niet open laten staan terwijl ik bijvoorbeeld deze blog schrijf. En de Support van Microsoft is buitegewoon teleurstellend, net als bij Flick’r, Google en Dropbox.

Bij Trans-IP en Strato kun je gewoon bellen met een Nederlands talige helpdesk, echter verwacht ik dat bij Strato de medewerkers gevangen zitten in protocollen.

Ik heb gekozen voor OneDrive. Houdt er wel rekening mee dat waarschijnlijk alleen Strato en Trans-IP Back-up-s maken, dus als een heel data centre bij bijvoorbeeld Microsoft OneDrive of Google af fikt jij je bestanden kwijt bent. dus een Back-up thuis kan zeker geen kwaad, en zal je kunnen redden in geval van calamiteit.