Blokker?!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

De afgelopen bijna twee jaar heb ik een aantal keer een teleurstelling gehad bij diverse winkels van de BlokkerHolding.

Eerst Blokker: Van de Sint kreeg ik in 2016 een Mok van Herman den Blijker. Ik vroeg ik het blokker filiaal of ik er nog 1 kon kopen. NEE was het antwoord. Ook via de Webcare konden ze mij niet verblijden.

Bij Xenos kocht ik in februari 2017 2 Kasitoo mokken. Twee maanden later wilde ik er nog twee kopen, helaas niet op voorraad :'(.

Het zou twee maanden duren, eind april stuurde ik een e-mail naar Xenos. Eind mei was de datum. Dit lukte ook.

Dit vond ik nogal storend. Als ik een mok wil die ik niet kan bijkopen dan denk ik wel tijd voor Action.

Ik betaal graag wat meer om ervoor te zorgen dat ik niet 9 mokken hoef te vervangen als er 1 kapot valt.

Blokker en al haar voormalige merken wil ik vooral op het hart drukken om producten voor jaren aan het assortiment toe te voegen.

Blokker gokt denk ik op de impulsaankopen. Bij Action is dit naar verluidt zo’n 75% van de omzet. Maar om dit te creëren zal de winkel anders van opzet moeten worden.

Action heeft krappe paden, in de drukte weet je niet meer waar je bent. De draag mandjes staan verstopt, karretjes en trekmandjes staan juist voor het grijpen.

Karretjes worden gevuld tot de bodem volledig bedekt is, trekmandjes gooi je ongemerkt vol. De meeste producten zijn de €5 en dus een “meeneem prijsje”.

Naar blokker ging men voor kwaliteit. Mensen raken die slechts kwaliteit van Action wel zat.

Misschien omdat ik een man ben snap ik niet hoe leuk de Action is. Ik ben liever €10 voor 10 jaar kwijt dan €2,5 voor 1 jaar.

Ik verwacht dat Xenos in haar nieuwe formule die CASA gaat heten meer voor kwaliteit gaat, en meer voor een vast assortiment. Casa is een Belgische keten. In België betalen ze graag wat meer voor kwaliteit. Het is echter wel de vraag of dit op snel aanslaat in Nederland.

Blokker wordt ook verkocht aan een investeerder. Welke, dat weet nog niemand. Het is te hopen dat dit een eigenaar wordt die voor de middellange termijn gaat. Uitsluitend op deze manier kan er gebouwd worden aan een duurzame toekomst waar mensen weer blij van worden.

Wat mij op dit moment ook stoort aan Blokker: Als mijn stofzuiger kapot gaat (ééns in de 10 jaar ofzo) wil ik weer een goede stofzuiger kopen. Dan wil ik graag een verkoper die zelf ook stofzuigt. Anders kan ik net zo goed naar de Action of een dubieuze webshop. Door de drang naar goedkoop dreigt de fysieke winkel overbodig te worden.

Neem bijvoorbeeld een voorbeeld aan CoolBlue, ja daar zitten ook studenten aan de lijn. Maar die hebben dankzij hun webshop wel heel veel gegevens. Ze kunnen zien hoeveel er zijn verkocht en hoeveel daarvan retour kwamen. Wat is de reden van retour? Aantal reparaties. en de beoordeling van geverifieerde klanten.

Wij zien alle reviews. Ze hebben de handleiding in hun systeem staan. dus ze kunnen best veel zien.

CoolBlue is op deze manier eigenlijk de Dorps Blokker uit midden vorige eeuw. Net zoals de AH je een aanbieding op maat doet ziet CoolBlue wat je waarschijnlijk wil uitgeven aan een product, welke merken je koopt.

Blokker moet dus weer gaan werken met vast personeel en deze mensen super goed scholen en bijscholen. Ook moet Blokker haar klant weer leren kennen. Een pasje hoeft niet per-se. Blokker kom je af en toe, en zal dit moeten accepteren. Ik koop ook niet iedere maand een nieuwe bril.

Dus de marges zullen hoog moeten zijn. Anders moeten klanten wekelijks komen, en dat komen wij niet.