Je bekijkt nu Spotify en Radio luisteren via stream zonder 1000den euro’s uit te geven

Spotify en Radio luisteren via stream zonder 1000den euro’s uit te geven

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Mijn CD speler was kapot, ook de speakers van mijn home cinema set waren niet meer helemaal lekker.

Ik kreeg via KPN ook nog een mooie actie om Spotify voor €5 per maand te nemen. Ik dacht mooie kans om het anders te doen. Ik wilde namelijk ook sneller van muziek veranderen. Maar voor €60 per jaar koop je 3 CD’S bij Bol.com. Ik wilde daarom graag een Chromecast audio.

Ik heb er 1 voor mijn TV, dat bevalt prima. Ik heb namelijk geen TV abonnement meer omdat dit €10 per maand ging kosten. Ik kijk overigens alleen NPO en YouTube. En NPO + kost slechts €2,95 per maand. Het enige probleem was nog radio. Maar de NPO heeft een prima radio app eveneens met Chromecast ondersteuning.

Maar helaas, de Chromecast Audio heeft het af moeten leggen tegen Sonos en de eigen Google Nest speakers.

Ik heb eerst 8 maanden de Logitech Bluetooth adapter geprobeerd. Maar die loopt vaak vast, hapert veel en vervomd geregeld het geluid naar de stem van uit Basie en Adriaan. Tevens neemt hij het signaal van mijn mobiel over op het moment ik bijvoorbeeld met mijn fiets langs mijn huis fiets of loop. Verder zoeken dus.

Kleine lettertjes

Ik heb het nu denk ik gevonden. Even voor de duidelijkheid, ik maak geen betaalde reclame en probeer producten ook niet uit in ruil voor een review. Deze blog is volledig uit eigen beweging. En uitsluitend omdat de informatie over dit product op de site van de fabrikant en retailers sumier is.

Nedis Nplay WiFi Multiroom Audio Adapter

Het apparaatje is bij Bol.com al te koop voor slechts €32 op het moment van schrijven. Ik had al meteen het vermoeden dat het een White label product is. Door de app met Nedis in het laad-scherm was is verward. Toch bleek na het melden van een issue dat het een apparaat van een White label fabrikant is.

Installeren

Dit werkt een beetje raar. Je download de Nedis Nplay app en moet je telefoon via WiFi verbinden met dit apparaat. Mijn Nokia 5.3 ging telkens terug met de verbinding naar mijn modem. Waarschijnlijk omdat het kastje nog geen internet had. Even mijn oude telefoon erbij gepakt.

Het geluid is helder en Spotify werkte al snel. Maar…de NPO Radio apps (elk station heeft een eigen app) werkt niet met deze device samen. Daarom had ik het apparaat enkele maanden geleden inmiddels terug gestuurd.

Radio probleem

Ik had Google weleens gevraagd of die radio kon afspelen. Google zei dat ik TuneIn moet Installeren. Maar die zegt meteen dat je €8 per maand of €80 per jaar moet betalen. Ik dacht:

Dat is makkelijk, veel geld vragen voor content die betaald wordt door adverteerders en/of overheden

wouter

Opzich snap ik het wel. Maar dat snapte ik pas toen ik een artikel las dat de TV providers €4 miljoen per jaar aan de NPO betalen om ze door te geven. Wat TV providers in principe verplicht zijn. Disney vraagt alleen Ziggo overigens al €90 miljoen voor slechts 72 uur TV per jaar.

Langverhaal kort

Ik kan Radio luisteren via TuneIn. Ze hebben ook een gratis versie. En die zit ook nog eens geïntegreerd in de NPlay app.

Verder kun je onder andere ook Tidal, Napster HeartRadio luisteren.

Conclusie

De app is voor de meeste eindgebruikers te moeilijk. Maar ben je iets geïnterrreseerder in techniek dan gemiddeld, dan wordt je hier zeker blij van.

Hieronder een foto van het apparaatje, en twee screenshots van de app

Update na het apparaatje een tijdje te hebben gebruikt

Het geluid is nog steeds prima. Echter heeft het systeem bugs of geregeld storing. Behoorlijk veel nummers zijn geregeld opeens niet af te spelen.

Spotify slaat het opeens over. Met name in het weekend en ‘s avonds lijk ik last te hebben van dit probleem.

is een tijdje geleden een update beloofd. Maar omdat er in de app alleen een versienummer van de firmware staat en geen patch datum weet ik niet of deze al is doorgevoerd en de problemen juist verergert heeft.