Zo stuitend gaat men met gahandicapen om

Maandag werd ik dankzij EenVandaag bruut op de stuitende moraliteit duidelijk. Er was een mevrouw die wilde vrijwilligerswerk doen bij een zangkoor. Ik zou denken als het werk niet te zwaar is voor een persoon die moeilijk loopt en niet lang kan staan prima.


Echter dacht het zangkoor er anders over. Zij stuurde de dag na het snuffelen een e-mail dat mevrouw niet meer hoefde te komen.
Omdat we in Nederland het VN Verdrag voor gelijke rechten voor mensen met een handicap hebben geratificeerd mocht dit niet. Het zangkoor had immers geen klachten over de kwaliteit van haar werk.


Graag wil ik ervoor pleiten dat het negeren van het eerder genoemde VN verdrag gehandhaafd wordt door een geruillia dienst. Fout en meteen gesloten tot het is opgelost, plus een boete van X de jaaromzet per dag dat je niet voldoet aan het verdrag.


Let maar op, dan gaan bedrijven wel degelijk deze wet serieus nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de AVG die deze maand een jaar geleden is ingevoerd. De oude wet Beschermingspersoonsgegevens uit 2014 is net zo streng met 1 verschil: In plaats van een boete van hooguit enkele duizenden Euro’s is de boete nu opeens 2% van de jaaromzet met het luttele maximum van 20 miljoen Euro.
Zelfs een berijf dan miljarden Euro’s winst maakt als Google of Facebook wil geen boetes. Dus de oplossing is een straf die ze voelen en een sterke handhavingsdienst.


Almere

Wat mj betreft zijn de Gemeente Almere en Stadshart Almere BV de eerste bedrijven die een boete moeten krijgen.
Het is een enorme klim expeditie in het centrum omdat ze zo nodig parkeergarages onder het Stadshart wilde aanleggen, de tegels in het stadshart worden spekglad bij de eerste de beste motregen en de stenen zijn wit. De witte vloertegels weer kaatsen het zonlicht, dit is super vervelend voor mensen met slechte of lichtgevoelige ogen. Beide zijn erkende ziektes.


Verder moet de gemeente Almere een boete krijgen in verband met de overdadige geurprikkels van de Churrels kraam. Deze kraam stoot meer geur uit dan strikt noodzakelijk. Een oliebollen kraam die ook zoet frituurt stoot veel minder geurprikkels uit.


Het centrum van Almere is dus ongeschikt voor:


• Mensen die slecht ter been zijn
• Mensen met licht gevoelige ogen
• Mensen met die hoog contrast nodig hebben
• Mensen die geleide strepen nodig hebben
• Mensen die gevoelig zijn voor geuren


Verder ligt het Stadhuis aan het drukste plein van Almere, en die stinkkraam staat daar recht voor de deur. Mensen die niet tegen geuren of drukte kunnen moeten dus boetes riskeren voor het niet komen bij het UWV, Sociale dienst of het niet hebben van een geldig identiteitsbewijs of rijbewijs.


Ik heb zowel de Gemeente Almere als Stadshart Almere BV hier op aangesproken. Beide wijzen ze naar elkaar.


Tevens is 1 van de twee winkels waarvoor ik naar de stad ga ook niet bereikbaar voor mensen met een scootmobiel of electrische rolstoel. De lift bij Stumpel gaat immers tot slechts 100 KG. Even voor de duidelijkheid: Een scootmobiel weegt zonder inzittende al 150 KG, en de gemiddelde volwassene tussen de 70 en 100 KG.