Boerka verbod?

Over enkele minuten gaat het “Boerka verbod” in. Geert Wilders strijdt al sinds 2005 tegen boerka’s als Donky Chot tegen molens. Na 14 jaar is het hem gelukt.

Althans, er is niet zo zeer een verbod op religieuze of modieuze uiterlijk heden. Dit is een verbod op alle gezichtsbedekende kleding. Dus ook de scooterhelm en bivakmuts en superhelden masker.

Dit vind ik een goed punt, bij Jinek verteld nu Annemarie van gaal dat zij bang is als zij niet nonverbaal met mensen kan communiceren. Ik heb Autisme, en vind het daardoor al lastig om met iemand nonverbaal te communiceren als die persoon dikke lippestift, poeder meuk of zonnebril op heeft

Ik was tot afgelopen zaterdag in de veronderstelling dat een spiegelende zonnebril niet mag. Puur om de nonverbale communicatie. Zaterdag zag ik vol verbazing bij Specsavers zonnebrillen met spiegel glazen.

Als de Scooter helm en boerka worden verboden in winkels dan moet ook in de wet staan dat een zonnebril niet mag.

De media framed nu behoorlijk dat het gaat om een boerkaverbod. Waarschijnlijk is dit wel de geest van de wet. Hoewel in de wet niks staat over terrorisme zal in elk geval voor de populisten in de eerste en tweede kamer wel in ogenschouw zijn genomen.

Persoonlijk vind ik dat iedereen zijn / haar eigen identiteit mag uiten.

Dus ondanks ik persoonlijk bezwaren heb tegen dikke make-up zou ik het nooit maar dan ook nooit verbieden. Dit geldt in principe ook voor religieuze kledij.

Echter vind ik het persoonlijk ook wel heel fijn om iemands nonverbaal te kunnen peilen. Toch zit ik in dubio, aan de ene kant zie ik graag gezichten, aan de andere is vrijheid van identiteit een grondwettelijk recht.

Daarom moeten we onze billeke rechters het recht geven om wetten te toetsen aan de grondwet en verdragen, zoals in bijvoorbeeld Duitsland.

De democratie kan veel beter, in 2006 stond Nederland op plek 3 op de lijst van meest democratische landen. Nu zijn we 13 jaar later uit de top 10 gevallen. Dankzij VVD, CDA en PVV