Je bekijkt nu Hoe werkt verzekeren
Image by Arek Socha from Pixabay

Hoe werkt verzekeren

Vorige week heeft Zorgverzekeraar zowel de premie van de basis als aanvullende zorgverkering bekend gemaakt. De basis verzekering inclusief AV-top gaat € 5,50 per omhoog. Na zorgtoeslag slechts twee een halve euro.

In de zorgtoeslag is rekening gehouden met een bepaalde basis aan aanvullende dekking. De zorgpremie is sinds de invoering in 2006 namelijk slechts 3X meer gestegen dan de zorgtoeslag. Volgend jaar wordt dit de 4de keer. Echter wel het derde achtereenvolgende jaar.

Moet ik als alleenstaande man betalen voor kraamzorg en de gynaecoloog?

Ja, dat zeg ik volmondig. Verzekeren is je indekken tegen hoge, onverwachte kosten. In de zorgverzekering ligt die natuurlijk net iets anders. Chronisch zieken weten namelijk dat ze, hoge, zorgkosten gaan maken.

Ik wil hem nog scherper stellen: Moet een vrouw van 22 in haar eentje opdraaien voor de kosten van de anticonceptiepil? Ik vind van niet. Ik ben zelf van mening dat ook wij mannen moeten mee betalen aan de Pil. En dat zonder dat het eigen risico belast wordt.

Mannen hebben er namelijk net zo goed belang bij dat er geen ongewenste zwangerschap ontstaat. Dit zal ook het aantal abortussen verminderen. Misschien moet je condooms gratis op kunnen halen bij de drogist en apotheek,

Stelling:

Moet ik als Covid-19 gevaccineerde betalen voor niet gevaccineerde Corona Patiënten In het Ziekenhuis?

Wouter

Denk zelf even na over deze stelling voordat je mijn vervolg van de blog leest. Mijn blog loopt niet weg.

Effe denken

Effe denken

Effe denken

Ga nou effen denken als ik zeg effe denken

LEZEN!

Duiding op stelling

In eerste instantie dacht ik: Mensen die kunnen nu niet geholpen worden met hun reguliere zorg. Bijvoorbeeld borst afzetten om borstkanter te voorkomen. Mensen worden in sommige gevallen alsnog ziek. Ze worden wanneer ze kanker krijgen gelukkig wel direct geholpen.

Geen eigenschuld tax

In een op basis op solidariteit gestoeld systeem wordt iedereen geholpen. Iedereen betaald dezelfde premie. Gevaccineerd of niet, rokend of niet, Van lekker eten houdend of niet en alcohol of drugs gebruikend of niet. Daarom dient de zorg vergoed te worden vanuit de zorgverzekering.

Het echte probleem

Omdat Covid-19 de zorg dermate heeft overbelast zijn vele zorgverleners, met name verpleegkundigen, naar andere beroepen overgestapt. Ondanks het niet vaccineren een “dikke ik” gehalte heeft zijn zij niet het probleem. Het probleem is de NZA, zij geven aan wat zorg maximaal mag kosten. In de kostendekkende kostenraming wordt er geen rekening mee gehouden dat iemand die de koffie en thee zet, brood of diner serveert waardoor deze de verpleegkundigen ontlast.

Er voor de facilitaire patiënt ondersteuning geen budget. Simpelweg omdat dit niet is meegenomen in de kostendekkend raming vanuit de overheid en Zorgverzekeraars.

In 2017 schreef ik ook over het idee van verzekeren