Je bekijkt nu Een onvoorwaardelijk basisinkomen, ja GRAAG

Een onvoorwaardelijk basisinkomen, ja GRAAG

Zoals velen weten heb ik een WAJONG uitkering. Ik doe vrijwilligerswerk bij het Leger de Heils. Er zijn ook mensen met een Bijstandsuitkering. Die worden door de overheid als grofvuil behandeld. Met toeslagen zien we ook veel leed. Kijk naar het Kinderopvangtoeslagschandaal

De oplossing is simpel

Voer een onvoorwaardelijk basisinkomen in. Mensen die abreidsongeschikt zijn durven zich op de arbeidsmarkt te wagen. Mensen die nu in de bijstand zitten kunnen ook een baan aanvaarden met een beperkt aantal uren.

Hoe hoog moet zo’n basis inkomen zijn?

Laten wij voor het gemak uitgaan van het onvoorwaardelijke basisinkomen dat wij in Nederland voor ouderen kennen:

AOW per januari 2021

En dan natuurlijk discussiepunt 2 Toeslagen

Laten wij die overbodig maken. Dus iedereen in een huurwoning betaald een passende huur bij het inkomen. Natuurlijk nooit meer dan de woning waard is.

Ook zullen we maatwerk moeten aanbieden. Vele ouderen willen niet verhuizen omdat ze dan meer huur gaan betalen dan ze nu wonen, hun kinderen opgroeide. Ook moet de Gemeente de verhuizing regelen.

Er moet een uitkering komen voor het geval je woning niet meer passend is, dan kun je op kosten van de Gemeente verhuizen. Zonder pressie als je een paar duizend euro gepaard hebt.

De koophuizen?

Zolang je nog hypotheek schuld hebt betaal je 1/3de deel van je inkomen aan hypotheek lasten. Tot je hem tot op de laatste cent hebt afbetaald. Duurt het langer dan is dat zo. Ben je sneller klaar heb je geluk.