Het grote Geert Wilders Show proces

Al 5,5 jaar zijn we in Nederland in de ban van de Minder Marokkanen speech van Geert Wilders.

Waarom duurt het zolang voordat we weten of dit mocht?

Nederland is een Rechtsstaat, dat betekend dat de Rechters onafhankelijk zijn van de regering. In landen als Rusland en China haken ze nu al af bij het lezen van deze Blog. Een rechter kan niet ontslagen worden om de gerechtelijke uitspraken die hij / zij doet. De rechter is onfeilbaar in het werk. Dat betekend niet dat een rechter nooit ontslagen kan worden, 10 jaar geleden is de enige keer sinds de invoering van de Grondwet van Thorbecke een rechter is ontslagen.

Dit was overigens niet omdat de Rechter slechte uitspraken deed, dit kwam doordat de Rechter enkele jaren ervoor een drank probleem had, slechte persoonlijke hygiëne en in verwaarloosde toestand werd aangetroffen door de Politie.

Show proces?

Voor de Rechtszaak en het Hogerberoep zijn beide meerdere volledige dagen ingeplant. Dat is natuurlijk logisch want de Rechtbank en het Gerechtshof willen iedere zweem van Politieke belangen buiten de rechtszaal houden. De geruchten (of feiten) over een geheime aanwijzing aan het OM tot vervolging door oud Minister van Veiligheid & Justitie (en oud Burgemeester van Rotterdam) doet de zaak en de geloofwaardigheid van de Politiek en Rechtsspraak geen goed.

Natuurlijk staat de onafhankelijkheid van de Rechter zoals hierboven beschreven buiten Kijf en is wat mij betreft aan geen enkele twijfel onderhevig.

Nogmaals: Showproces?

Stel een Slager uit Luttelgeest die de concurrentie met de Halal slager niet aankan, houdt deze Speech bij de jaarmarkt in zijn dorp, worden er dan net zoveel zittingsdagen voor de zaak uitgetrokken?

Het antwoord zou ja moeten zijn, maar is Nee. Deze Slager staat binnen 30 minuten weer buiten, en waarschijnlijk ligt binnen 1 week al de acceptgiro van het CJIB op de mat.

De zaak is vrijwel hetzelfde. Zoiezo Juridisch echter zal de bewijslast een stuk moeilijker liggen. Bij de Uitspraak van Wilders kregen we direct een Push bericht van iedere nieuwsapp. Waarom? Omdat deze Speecht live is uitgezonden door zowel de NOS als RTL. Miljoenen mensen zagen dus live hoe het publiek werd opgewarmd met dezelfde vraag over de EU en nog een vraag.

De speecht van de Slager wordt niet Primetime uitgezonden op ‘s-Lands twee grootste TV zenders. Om van Push berichten bij alle Nieuwsapps maar te zwijgen. Er is vast wel iemand die het filmt. Maar de ophef zal veel minder zijn bij iemand anders dan de voorman van de grootste oppositie partij van Nederland.

Is al die aandacht voor Wilders slecht?

de Slager krijgt een minder zorgvuldig proces, kan geen meerdere getuigen horen en staat binnen enkele minuten weer buiten.

De zaak van Wilders kost veel capaciteit van de Rechtbank, daarom moeten de andere Rechters al die zaken er op de zittingsdagen bij doen.

Dit zijn argumenten waarom het niet goed is.

Is er toch niet een iniminie reden waarom het wel goed is?

Jazeker! De mensen die overwegen op de PVV (de Partij van Geert Wilders) te stemmen zijn gevoelig voor twijfel zaaierij van de PR machine van de PVV. Op deze manier kan iedereen zien dat Wilders een eerlijk proces krijgt met onafhankelijke Rechters.

De zaak is nu 5,5 jaar later nog steeds het onderwerp van de dag. Dat zou bij die Slager uit Luttelgeest echt niet zo zijn. de Maatschappelijk impact rechtvaardigt dat rechtvaardige Rechters vele dagen hun zaken doorschuiven naar Collega’s, en dagen bezig zijn met 1 Juridische niet al te ingewikkelde kwestie met het best denkbaren bewijs.

Het is niet eerlijk dat door grote zaken de winkeldief binnen 10 minuten buiten staat.

Strafrecht advocaat Geragd Spong