BPA free is marketing

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Enkele jaren geleden werd een collega mij op weekmakers in plastic bakjes, flesjes etcetera. Ik raakte in paniek, ging Googlen en rende in paniek 5 minuten voor sluitingstijd de Blokker in.

De Manager adviseerde mij Curver bakjes. 1 pakje van de 3 geopend en eten erin gedaan. Ik opende de panikerende site opnieuw en wat bleek:

Er staat een driehoekje op het doosje, met daarin een nummertje en daaronder een afkorting.

In het geval van de Curver bakjes was dit 5PP. En wat bleek, de HEMA bakjes die ook een liter waren maar waarvan er 9 in mijn vriezerlade pastte had precies dezelfde materiaal aanduiding. Er stond bij:

Polypropyleen -> Veilig.

https://blog.greenjump.nl/post/2010/10/10/Plastic-nummer-1-7-PET-HDPE-PVC-LDPE-PP-PS-PC.aspx

Ik was dus voor niks in paniek geraakt voor die bakjes met mooi BPA free logo. Later vertelde deze collega dat in Duitsland weekmakers zijn verboden. Als ik dan even nadenk: Duitsland is EU, als de Duitse overheid en regering het gevaar van Weekmakers zien dan is het in principe ook in Nederland verboden om deze producten zonder waarschuwing te verkopen.

Het enige echt schadelijke product waarvan ik weet dat het te koop is: Tabak wordt vergezeld van foto’s met de meest verschrikkelijke ziektes.

Iedereen die ik ken en bakjes voor €2 ziet waarop staat:

U gaat hier dood van en wordt onvruchtbaar

Bakjes fabrikant

Koopt de bakjes ernaast voor €3.

Dus mocht je ziek worden van weekmakers en dit aan kunnen tonen, en ze zijn verkocht nadat in de jaren 1990 de discussie hierover is gevoerd? Dan is de kans groot dat je de rechtszaak wint. Tot aan de hoogste rechter