Kwijtschelding vloek of zege

Veel mensen slikken even als ze de rekening van de Gemeetelijke- of waterschapsbelasting binnenkrijgen. Terecht, want de bedragen zijn best wel hoog.

Mensen met een laag inkomen krijgen vaak kwijtschelding. Voor gezinnen die kwijtschelding krijgen is dit natuurlijk zeer terecht. Voor deze groep zou de grens eigenlijk omhoog moeten. Maar dat betekent wel dat rijkere mensen nóg meer belasting moeten betalen.

Wel zou je de kwijtschelding progressief kunnen afbouwen. Zo hoef je bijvoorbeeld bij €50 meer per maand (€ 600 per jaar) €100 minder te betalen. Gezien vanaf de bijstandsnorm.

Verder vind ik dat alleenstaanden in de bijstand erg makkelijk kwijtschelding krijgen. Ik heb Wajong, dat is €90 meer per maand maar ik betaal bijna €40 per maand aan afvalstoffenheffing, €15 aan waterschapsbelasting en ik moet zelf sparen voor een wasmachine, koelkast, meubels en club contributies. Ik betwijfel oprecht of ik het ook echt beter heb dan mensen in de bijstand. Ik krijg geen gratis lidmaatschap van de bibliotheek.

Het kwijtscheldingssysteem en subsidie toewijzing voor minder bedeelde moet echt eerlijker. Het mag niet zo zijn dat de maatschappelijk werker minder te besteden heeft dan alleen staande ouders (die zij begeleidt) in de bijstand met huur/zorgtoeslag, kind gebonden budget, stadspas, gratis laptop voor school en de gratis voetbalclub.

Begrijp mij niet verkeerd. De subsidies zijn soms echt nodig, maar het is in ons land alles óF NIKS. De middenklasse betaald de subsidies voor de minder bedeelde en de Tesla van de 5 rijkste mensen van Nederland, en ook de helft van de rente van de mega villa’s.

Laten we bij iedereen die mij nu Rechts of facist noemt de motor uit de auto halen. Dan hebben we jou de nodige middenklasse die het meeste belasting betaald ontnomen. Succes met rijden