Je bekijkt nu Lock-Down is verschrikkelijk

Lock-Down is verschrikkelijk

Het lijkt al eeuwen geleden, de persco van Rutte en Ferd dat je thuis moet werken indien mogelijk en bij verkoudheidsklachten binnen moet blijven. Een nieuw woord was geboren: “Slimme Lock-Down”. Nou heb ik wel Autisme maar ik observeer ook veel. Dat hoor ik vaak terug.

Een “Standaard Lock-Down” was in het begin echt een enorme angst, maar gelukkig hebben we in Nederland een Premier die ook alleenstaand is. Alleen is hoe ik mij voelde. Wat fijn was het dan ook dat het Leger des Heils de campagne over eenzaamheid tijdens de Lock-Down ook op zich zelf betrok. Ik heb zeker 10 lieve kaarten gekregen van mijn lieve collega’s, alle belletjes en appjes waren ook erg fijn.

Intimiteit

Het grapje wat vaak gemaakt werd over mensen met Autisme dat wij de anderhalvemetersamenleving alleen maar positief vinden bestrijd ik. Ik wil van de meeste mensen graag 1,5 meter afstandhouden. Maar soms vind ik een knuffel wel erg fijn. Al 3 maanden met niemand geknuffeld zorgt toch voor een rot gevoel. Natuurlijk heb ik Salsa waarmee ik veel knuffel. Maar dat is toch anders dan met een mens.

Knuffelen doe ik uitsluitend vriendschappelijk.

Diggy Dex

Een nummer dat mij aan het begin van de “Slimme Lock-Down” veel steun gaf was het nummer van de altijd positieve en vriendelijke rapper Diggy Dex “Morgen komt het goed”

Ik ben vaak onderweg, maar ik ben hier als je me zoekt.

Als ik ‘s avonds thuis kom vraag je alles goed?

Het gaat Oké m’n jong, maar met de Wereld even niet.

Wees gerust m’n lief morgen komt het goed.

Diggy Dex

Dit nummer heeft Diggy Dex geschreven voor zijn kinderen. Maar toch gaf het veel steun.

Vaccin

Een Vaccin is zeer nodig. Maar zoals Dokter David al zei is het maar de vraag of het mogelijk is om zo’n vaccin te maken met de huidige stand van de Wetenschap. Ook zijn de bijwerkingen in een zoals het er nu naar uitziet niet uit te sluiten.

Bij het vaccin tegen de Mexicaanse griep (10 jaar geleden) waren diverse bijwerkingen. Sommige mensen hebben de slaapziekte Narcolepsie gekregen.

Narcolepsie in het kort

Bij Narcolepsie val je op onregelmatige basis opeens voor een bepaalde tijd in slaap. Dat is erg lastig. Het maakt mensen met deze ziekte nogal gehandicapt.

Bij Spangas was er ook een personage dat Narcolepsie had. Maar later had hij opeens gewoon rust nodig. Deze serie is dus geen goede uitleg.

Een vaccin, graag maar wel met echt goed onderzoek. Ondanks de huidhonger wacht ik liever nog even dan dat er erge bijwerkingen zijn.