Van ijsjes eten verzuip je

Gisteren zijn er veel ijsjes verkocht én zijn er veel mensen verdronken. Kun je dan de conclusie uit de titel dan trekken? Ja!?

In het beroemde onderzoek waaruit bleek dat Aspartaam kankerverwekkend is werd wel een vergelijkbare conclusie getrokken.

Omdat het onderzoek totaal niet meer wordt ondersteund door de wetenschap is er geen officiële beschrijving te vinden (in de Nederlandse taal).

Er werd in het Aspartaam onderzoek gekeken naar 2 losstaande factoren:

  • Wordt er meer aspartaam verkocht?
  • Neemt het aantal kankerpatiënten toe?

Beide antwoorden waren natuurlijk: JA. Er is voor de rest geen onderzoek gedaan naar het verband in dit onderzoek. Er is direct een conclusie getrokken.

Zoals ik ook al zei worden er op warme dagen meer ijsjes verkocht en verdrinken er meer mensen. Inderdaad worden de meeste ijsjes waarschijnlijk aan het strand verkocht, de plek waar ook de meeste mensen verdrinken.

Echter is dit zoals het heet een correlatie. Oftwel een verband die er alleen is door toeval.

Terug naar Aspartaam

Mensen gingen gezonder leven, mede door de toegenomen Aspartaam consumptie was er minder overgewicht of was deze minder erg. Mensen werden hierdoor ouder. Kanker is een ware sluipmoordenaar.

Kanker zit vaal al 10 jaar in het lichaam voor het wordt ontdekt. Althans, dat was de stand van de wetenschap ten tijde van het beruchte onderzoek. Iemand die 60 jaar oud is heeft nou eenmaal meer kans dat de Kanker kon groeien dan een kind van 3 jaar.

De toename van het aantal kanker patienten is dus te wijten aan de gezondere levensstijl qua voeding. Terwijl er nog steeds veel fijn-stof in de lucht zit komt kanker dus wel meer voor. Maar ondanks de minder ongezonde aspartaam.