Kritiek op Burgemeester Franc Weerwind

Op facebook roept de Burgemeester van Almere op tot het ontwapenen. Franc eindigt net als de andere deelnemers van het filmpje met het gebaar uit de poster hierboven.

Op dit gebaar is veel kritiek en vele mensen verlangen terug naar Annemarie Jorritsma. Zij was net als Franc nu is een uitstekende Burgemeester. Van politieke watchers begrijp ik dat Franc neutraler is als voorzitter van de Gemeenteraad.

Maar toch vergeten mensen dat ze ook op Annemarie veel kritiek hadden

Mensen hebben kritiek op het ontwapend gebaar uit de bekende en op Social Media beruchte PSP poster. Waarschijnlijk omdat ze niet zoveel met de PSP of de opvolger GroenLinks hebben.

Aan de mensen die Franc niet Oké vinden vraag ik mij af of ze nog weten wie de voorzitter van de vertrouwenscommissie was.

Een vertrouwenscommissie is een sollicitatie commissie vanuit de Gemeenteraad, maar ze mogen alleen niet zeggen wie er solliciteerde.

Wetboek

Inderdaad, de fractievoorzitter van PVV Almere, Toon van Dijk. Dus je kan wel zeggen dat er waarschijnlijk breed draagvlak was voor de benoeming van Franc.

Dat van Dijk tegen de door hem voorgedragen kandidaat stemde lijkt mij onwaarschijnlijk, en dus was de hele fractie van de PVV voor de benoeming van de Burgemeester die lid is van D66.

Als ik toch aan het gissen ben: Utrecht…

De vacature voor Burgemeester in Utrecht is vacant. En de termijn van Franc loopt als ik het goed zeg volgend jaar af. Ik ben dus wel benieuwd of Franc vol voor Almere gaat of Almere als back-up optie ziet.

Het is misschien wel leuk om te weten dat Franc nog nergens langer dan 1 termijn heeft gezeten. Wel is Almere pas zijn derde burgemeesters benoeming.

Maar mocht Franc Almere als Back-up zien dan is het een beetje de partner met geheime minnares. En nee, ik ga geen grappen maken over zijn affaires. En als Franc het niet wordt zullen wij het waarschijnlijk nooit, maar dan ook nooit en te nimmer te weten komen. Want zoals ik al zei de procedure is geheim. Vandaar ook de term vertrouwenscommissie.

Als Franc als u deze blog leest en nu al weet voor een tweede termijn te gaan, informeer de raad en vraag hun zege. Want zo werkt het in een constitutionele democratie.