Binair or non-Binair

Sinds ik op Hemelvaartsdag 2019 ben verhuisd naar mijn nieuwbouwflat leer ik steeds meer over ,ik hoop dat ik het goed zeg, LHBTQ+. Wat ik weleens voorbij hoorde komen op het journaal was mensen die zich geen man of vrouw voelen.

Ellen Bandita vond ik maar raar. Hoe kan dit? Maar na mijn verhuizing vertelde twee hele toffe buren dat zij zich identificeren met Non-Binair. Op onderzoek dus. Het COC kon mij niet verder helpen. Zij verwezen mij door naar Transvisie, zij gaven aan dat er nog veel onduidelijk is.

Waarom belde ik? Niet omdat ik ze belachelijk wilde maken. In tegendeel, ik wilde ze juist begrijpen. Ik dacht wat kan het zijn? Kunnen het misschien hormonen zijn? Volgens Transvisie is dit niet het geval. Mogelijk is het een nog onbekend hormoon.

Als het makkelijk was geweest om te weten waar de Non-Binaire identiteit vandaan komt dan was dit allang duidelijk. Maar duidelijk is het allerminst.

Aantrekken of afstoten?

Als Puber had ik zondermeer afstoten gezegd. Welke Homoseksuele scholier is het leven niet zuur gemaakt? Natuurlijk moet je iedereen accepteren zoals ze zijn.

Of er nou bewijzen zijn of hun gender bestaat of niet. Niet oordelen leerde ik tijdens behandelingen bij de beste psychologen van Nederland. Het is ook 1 van de 7 kernwaarden van Mindfullnes.

Mindfullnes?

Ik ben vrijwilliger bij het Leger des Heils. sommige collega’s zijn tegen Mindfullnes. Als ik vraag: Waarom? Dan zeggen dat het iets met geesten en andere Goden te maken heeft. Maar dat is absoluut onjuist.

Weliswaar zijn de Mindfullness oefeningen in het eerste beginsel gebaseerd op Zen. Echter, de psychologische Mindfullness heeft helemaal niks meer met Zen van doen.

Goed lichaam goede mentaal

Een goed brein kan alleen huizen is een gezond lichaam en andersom. Bij mindfullness ga je bijvoorbeeld in de Bodyscan met je gedachte langs je lichaam. Zo voel je waar je stramme spieren hebt, waar pijn en voel je of je ademhaling, zoals het hoort, via je neus naar binnen, naar je buik en via je mond naar buiten gaat.

Of je laat al je gedachte de vrije loop, of je probeert geluiden te horen. Beide laten passeren zonder het te duiden.

Niet oordelen dus

Als je niet alle feiten kent is het heel makkelijk om te zeggen: Gekke mensen. Maar wij weten niet alles, nog lang niet. En of we ooit alles zullen weten? NOOIT

XX in paspoort

Mensen die zich identificeren als Non-Binair mogen sinds een aantal jaren in Nederland een nieuwe sekse aanduiding in hun paspoort zetten. “XX” is de aanduiding.

fantastisch natuurlijk. Want niemand verplicht jou om die door sommige fel begeerde “XX” in zijn paspoort te zetten. Maar het mag wel.

Dus kort samen gevat, dat mijn twee buren “XX” in hun paspoort mogen zetten verplicht jou tot niks. Maar als jij per-sé wil dat iedereen “M” of “F” in het paspoort zet verbied jij hun gelukkig te zijn en te zijn wie ze zijn.

Leven en laten leven!!