Verkiezingen VS 2020 maakt mij trots op Nederland

Je denkt waarschijnlijk dat deze blog gaat over de onrusten en het moddergooien tussen Trump en Biden. Maar niks is minder waar ik ga even opsommen wat goed is aan Nederland. 1 X dus geen zeikblog.

Voor 17 uur op de post volgende dag bezorgd

Nu denk jij wat een onzin, PostNL maakt er een potje van. Maar dat toont maar is aan hoe verwend wij zijn met de 24-uurs levering tegen een zeer scherpe prijs.

In sommige staten mogen per post uitgebrachte stemmen mits op of voor 3 november nog gestempeld tot over twee weken binnen komen bij het stembureau. Dat is natuurlijk een behoorlijke motie van wantrouwen ten opzichte van de US-Postal. In Nederland is niet de stempel van PostNL leidend als je bijvoorbeeld een bezwaar tegen je boete aantekent. Nee, de datum van de datumstempel in de postkamer van het CJIB is leidend.

Zoveel vertrouwen hebben wij dus in ons post bedrijf. Wat mij betreft 1 van de nationale trotsen in plaats van KLM. In maar liefst 90+% van de briefpost en pakketten worden door PostNL de volgende dag afgeleverd. En dat bij een verjaardagskaart of een brief voor minder dan €1.

Waar in de Scandinavische landen voor minimaal €3 de post maximaal 3X per week wordt bezorgd. Wij echt verwend.

Beste telco’s

KPN staat 2X bovenaan de lijst als het gaat om beste communicatie (internet en telefoon, TV) netwerken. Zo is het KPN Glasvezel namelijk het beste ter Wereld. Almere-Poort heeft de hoogste glasvezeldichtheid van de Wereld. Almere doet het in zijn geheel overigens heel goed. Ik durf te zeggen dat de Gemeente Almere de lijst aanvoert. Dankzij een subsidie van de Gemeente vlak voor het omvallen van ABN-AMRO.

KPN heeft ook 1 van de twee beste mobiele netwerken ter Wereld. Het andere dat net zo goede netwerk is, is van T-Mobile Nederland. Beide netwerken zijn even goed, maar waar KPN een betere dekking heeft is bij T-Mobile de snelheid hoger. Beide netwerken kunnen goed overweg met piekbelasting.

Zeg zelf, hoe vaak kun jij echt niks met je mobiel van KPN of T-Mobile? Het stoort weleens en de data is soms wat traag. Maar landelijk geen diensten? Daarvoor moet je bij Vodafone zijn. Geen wonder want zij gebruiken geen Huawei apparatuur.

Geen patriot maar wel trots

Ik zal zeker geen patriot worden. Maar trots op de voormalige PTT ben ik zeker. Dat hebben onze ((over)groot)ouders maar mooi geflikt. En denk de volgende keer als die ene brief of pakket te laat is: Wat werken de bezorgers hard. Hartje voor de bezorgers.

Ook voor KPN en T-Mobile Nederland overigens. Ondanks dat het logge en niet altijd al te meedenkende bedrijven zijn. We hebben maar geluk met ze!