De Grondwet en Rechtsstaat geschonden

Afgelopen week werd er bekend gemaakt wat de oorzaak van het Toeslagenschandaal is.

Duidelijk en snoeihard was de conclusie. Door zowel de Regering als de Tweedekamer en de Rechtsprekendemacht hebben de Grondwet ondermijnt. Hoe het precies zit met de bovenstaande bewering verwijs ik je graag door naar de NOS:

https://nos.nl/artikel/2361010-bekijk-hier-de-presentatie-van-rapport-over-toeslagenaffaire-terug.html

Waarom mag het kabinet niet vallen?

We zitten in een Wereldwijde pandemie. Covid-19 slaat om zich heen. Het kabinet moet harde maatregelen kunnen nemen. Zonder het risico dat het door de Rechter wordt tegengehouden omdat het Kabinet Demissionair is.

Stel dat FvD opeens een motie indient om de Covid-19 maatregelen controversieel verklaard, de kans dat de motie het niet haalt is klein. Naast FvD is er geen partij die tegen de Covid-19 maatregelen is. Toch zou zo’n motie na een val van het kabinet niet goed zijn voor het toch al krimpende vertrouwen in de overheid.

Mark wil door, ook daarom valt het Kabinet niet

Er worden veel parallellen met Paars2 getrokken. Ook daar was er een paar maanden voor de verkiezingen een vernietigend rapport over een ramp tijdens de bestuursperiode van de Minister-President. Wim Kok trad in 1994 aan, een jaar later voltrok zich voor de ogen van Nederlandse militairen een volkeren-moord.

Wim Kok had al maanden voor het rapport besloten dat hij met Politiek pensioen wilde gaan. Rutte wil zoiezo nog 1 periode door. Dan is het natuurlijk gek als nu zijn kabinet valt. Al weegt dit argument wat mij betreft niet op tegen het andere argument.