Een nieuwe Multiroom Audio review: AudioCast

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

In september heb ik een review geschreven over de Nedis N-Play. Helaas wordt deze niet meer ondersteund en zijn diverse radiostations in de firmware stuk. Ik had hier bijvoorbeeld last van bij NPO RADIO1 en Omroep Flevoland.

Na een zoektocht kwam ik uit op de iEast AudioCast M5. Een product dat onder vele merknamen wordt verkocht. Ook AliExpress doet een duit in het zakje. De reseller die ik heb gekozen is iEast.

Zij hebben een eigen website en een eigen label van de LinkPlay app. Ook is dit product in het verleden verkocht door CoolBlue. Dus in elk geval een inkoper voor de EU Markt. Duur is de EU versie wel, bij Bol.com kost deze €55 per apparaatje, en zonder net adapter nog wel.

Hier is de review van het Nedis apparaatje

Einde ondersteuning

Qua App lay-out komen de apps behoorlijk overeen. Het verschil zit hem dan ook in de ondersteuning. De firmware van de AudioCast is van 28 november 2020, en de versie van de app ook. De Nedis N-Play app heeft voor het laatst in januari 2020 een update gekregen.

Is LinkPlay goed?

Yamaha wat een High-End merk is in de Audio afspeel apparaten gebruikt ook LinkPlay. Een slecht platform zal het dus niet zijn. Over HEOS zijn ook klachten, Sonos is de enige met goede reviews in de Playstore.

Maar veel negatieve reviews zullen ook komen door gebrek aan kennis, wellicht ook dat verkopers zaken niet goed uitleggen.

Sonos…en de prijs

Maarja, voor stereo geluid in twee kamers heb je mij SONOS 4 WiFi ontvangers nodig, ze zitten namelijk alleen in speakers, die niet met draad aan andere speakers te verbinden zijn.

De goedkoopste Sonos Speakers zijn die van IKEA, weinig info over Specs dus ik twijfel aan het product, €100 per speaker.

Wat doet de winkelier waar ik Nedis kocht?

Kabelshop.NL geeft aan dat ik iets anders uit mag zoeken. Echter hebben ze alleen Bluetooth ontvangers. En dat wil ik juist niet. Ik heb dit in het verleden gehad. Dat is Dramatisch.

Wanneer je een appje Binnen krijgt hoor je dat goede gesprek op de Radio of in de Podcast niet.

Zij geven dus geen goede oplossing. Bertje Bel zegt al 2 maanden met een Nedis in overleg te zijn voor een oplossing. Maar nu is mijn geduld op. Ook omdat het product onveilig wordt op deze manier.

Daarbij ben ik al sinds september bezig om Omroep Flevoland te laten werken. Het probleem is nog steeds niet opgelost.

De eerste oplossing was het beste

Ooit was eens een Audiocast. De Beste AudioCast. Het product heette Chromecast Audio. Dit apparaatje kostte €39. Het werkte goed, was het makkelijkste in gebruik. Maar helaas was het niet Winstgevend genoeg. Eeuwig zonde.