Je bekijkt nu Koffie met bittere nasmaak

Koffie met bittere nasmaak

Toen ik wist dat ik ging verhuizen, en dat daar een LidL op ruim 5 minuten fietsen af zit was ik blij. Lekkere koffie voor weinig. Ik watertandde al.

De afgelopen anderhalf jaar heb ik dus wel een paar pakken bij de Gele discounter gekocht. Maar het smaakte sinds afgelopen zomer niet lekker. Aangebrande smaak, bitter en weinig aroma.

Bekend trucje

De budget koffie van Paco heeft in het verleden ook de prijs van koffie kunstmatig laag gehouden. Dit deden ze door meer Robusta toe te voegen aan de koffie.

Arabica & Robusta

Arabica en Robusta koffie maakt samen Rood merk, Neerlands favoriete melange. Arabica is mild, bevat weinig cafeïne. Robusta is bitterder en bevat meer cafeïne. Robusta is dan ook zoals je zou verwachten goedkoper dan Arabica.

LidL flikt het volgens mij ook

Ik heb het idee dat ook LidL de Koffie bitterder heeft gemaakt. Volgens het Robusta trucje.

De koffiemerken die ik wel lekker vind

  • G’Woon Filterkoffie Rood*
  • Hema Filterkoffie Regular
  • Kanis & Gunnink Filterkoffie
  • Kruidvat Desert Filterkoffie (Ook te koop als Trekpleister Filterkoffie)

Deze koffie’s zijn mild maar toch Aromatisch.

*G’Woon wordt ook verkocht onder de namen: 1deBeste en PLUS.

Ik heb liever dat de koffie af en toe ietsje duurder wordt dan dat de kwaliteit minder wordt. Om HEMA te steunen worden er straks 8 pakken koffie bezorgd.

Acties

G’Woon is vaak te koop in een dubbel pak, ook zijn er vaak acties met 2 losse pakken in de actie, of 250 gram voor extreem weinig. Hema heeft ook vaak een meer stuks actie. Kruidvat heeft ieder jaar een actie met een dubbelpak tegen stunt prijzen.

Kanis & Gunnink is zelden in de actie, het gaat om enkele keren per jaar. Niet vaak terugkomend zoals de andere merken.

Geniet van je kopje koffie, het zwarte goud

Wouter