Je bekijkt nu Toetsenbord in Android, gemak óf privacy

Toetsenbord in Android, gemak óf privacy

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Sinds 2015 gebruik ik in Android het Google GBoard. Het was een heel fijn toetsenbord, alleen privacy kent deze niet. Volgens mij heeft Google sinds 1,5 jaar de Lay-Out aangepast. Ik maak steeds meer tikfouten.

Verder is het woordenboek aangepast, als de auto correctie een woord aanpaste dan tikte ik op back-space en de correctie werd ongedaan gemaakt.

Sinds ongeveer een maand gebeurt dit niet meer. Ik erger mij er behoorlijk aan.

Opensource

Opensource toetsenborden hebben het voordeel dat techwebsites de code checken. Bij Openboard en Anysoft keyboard zit het goed.

Anysoft

Anysoft typt redelijk, dit is behoorlijk wennen. Het woordenboek is redelijk tot goed en hij kan je adressen uit je contacten voorstellen.

Wat bij het Anysoft keyboard een pré is, is dat deze een numberpad heeft. Wel iets meer tikken om erop te komen dan bij het GBoard.

Openboard

Openboard typt zeer fijn, heeft een goed tot zeer goed woordenboek. Nadeel is dat deze geen adressen uit je contacten voorstellen. Ook heeft hij alleen een number row.

Gifjes

Ondanks de privacy vriendelijke toetsenborden heel veel emoji hebben missen deze 2 de gifjes. Het Gboard is voor Whatsapp en Messenger dus helaas nog wel nodig. Maar het switchen is met het selectiemenu rechts naast het switchmenu simpel.

Conclusie

Perfectie bestaat niet. Zelfs op Google’s GBoard is veel meer aan te merken dan alleen de privacy. Want eerlijk is eerlijk, dagelijks is het voor velen en ook voor mij, is het gebruiksgemak belangrijker dan de onzichtbare privacyschending.